Trump niječe da je postignut dogovor o DACA-i, želi jačanje sigurnosti granica

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da bilo kakav dogovor o ilegalnim imigrantima koji su u SAD došli kao djeca mora biti povezan sa sigurnošću na granicama, zanijekavši da je postigao dogovor s demokratima u Kongresu o tom pitanju.

“Sinoć nije postignut nikakav dogovor o DACA-i. Snažna sigurnost granica morat će biti dogovorena u zamjenu za pristanak. O tome će se glasati”, objavio je Trump na Twitteru.

Govorio je o programu koji je uveo bivši predsjednik Barack Obama.

“Zid (na američko-meksičkoj granici), koji se već gradi u obliku obnove starih i postojećih ograda i zidova nastavit će se graditi”, dodao je.

Vođa demokrata u Senatu Chuck Schumer i njihova čelnica u Zastupničkom domu Nancy Pelosi kazali su ranije da su postigli dogovor s Trumpom tijekom večere u Bijeloj kući u srijedu navečer.

“Dogovorili smo da brzo ugradimo zaštitne odredbe iz DACA-e u zakon te da dogovorimo paket sigurnosti granica, isključujući zid, što je prihvatljivo objema stranama”, priopćili su.

Bijela kuća to je zanijekala.

“Premda se razgovaralo i o DACA-i i o graničnoj sigurnosti, isključivanje zida zasigurno nije dogovoreno”, objavila je na Twitteru glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders u srijedu navečer.

You may also like

0 comments