Trump najavio povećanje bušenja na moru

Administracija Predsjednika Trumpa priprema se dati zeleno svijetlo novim naftnim platformama u Atlantskom i Arktičkom oceanu, naljutivši time stanovništvo priobalne SAD-a zabrinuto potencijalnim ekološkim problemima, ali i gubitcima u turizmu.
Prijedlog Administracije, koji pretpostavlja najbrojnije povećanje koncesija za crpljenje nafte unazad nekoliko desetljeća, nastavak je na prijedlog Predsjednika Trumpa kojim se žele ukinuti regulacije i restrikcije uvedene za vrijeme Predsjednika Obame.

Neimenovani dužnosnici tvrde kako će se koncesije odnositi na bušotine u Arktičkom moru, Atlantiku, ali i Meksičkom zaljevu, što je dodatno zabrinulo lokalno stanovništvo poučeno izljevom nafte 2010. godine. 

Plan povećanja proizvodnje nafte u SAD-u već je naišao na niz kritika udruga za zaštitu okoliša, pogotovo jer podrazumijeva i širenje crpljenja nafte iz Pacifičkog oceana, čemu se zakonodavci država Kalifornije, Oregona i Washingtona oštro protive još od 1969. kada je došlo do izlijeva nafte kod Santa Barbare.

You may also like

0 comments