Trump: Cohen rekao istinu da nije bilo dosluha s Moskvom

O svjedočenju
Predsjednik Donald Trump kritizirao je u četvrtak svog bivšeg odvjetnika Michaela Cohena zbog laganja pred Kongresom, ali ga je i pohvalio zbog jedine istine koju je izrekao – da Trumpova predsjednička kampanja 2016. nije bila u dosluhu s Rusijom.

Na novinskoj konferenciji u Vijetnamu gdje je prekinuo pregovore sa sjevernokorejskim vođom Kim Jongom unom, Trump je u četvrtak komentirao spektakularno saslušanje Cohena pred američkim zastupnicima za koje je rekao da je bilo lažno, a smatra da i nije trebao biti održano dok je on u Vijetnamu. “Mnogo je lagao. U jednoj stvari nije lagao, a ta je da “nije bilo dosluha”, rekao je američki predsjednik.

Michael Cohen (52), bivši osobni odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, na kongresnom saslušanju u srijedu je napao svog bivšeg šefa, nazvavši ga “prevarantom” koji je unaprijed znao za objavljivanje ukradene elektroničke pošte Hillary Clinton, njegove protukandidatkinje na predsjedničkim izborima 2016.

Vrijeme saslušanja pred Kongresom nije bilo dobro izabrano, ocijenio je Trump koji je u srijedu bio na dugo pripremanom i dugo očekivanom summitu s Kimom u Hanoiju. Saslušanje se moglo jednostavno odgoditi za nekoliko dana, ocijenio je američki predsjednik. Istragu o mogućem dosluhu njegove predsjedničke kampanje s Moksvom Trump naziva “lovom na vještice”.

Cohen je bio jedan od najbliskijih Trumpovih pomoćnika više od desetljeća, no lani se okrenuo protiv njega i sada surađuje s tužiteljima pošto je priznao krivnju za porezne i bankovne prijevare i kršenje zakona o financiranju kampanje.Cohen je predao dokumente kako bi podupro svoje tvrdnje da mu je Trump naredio isplatu 130 tisuća dolara pornoglumici Stormy Daniels te da mu je rekao da o tome laže prvoj dami Melaniji Trump.

Za predsjednika najštetniji dijelovi Cohenovog svjedočenja su tvrdnja da je unaprijed znao za ukradenu elektroničku poštu demokrata u rukama WikiLeaksa, dogovaranje izgradnje Trump Towera u Moskvi tijekom kampanje 2015. i izravna uključenost u nadoknadu odvjetniku za plaćanja kojima je kupio šutnju.

Predsjednik Donald Trump kritizirao je u četvrtak svog bivšeg odvjetnika Michaela Cohena zbog laganja pred Kongresom, ali ga je i pohvalio zbog jedine istine koju je izrekao – da Trumpova predsjednička kampanja 2016. nije bila u dosluhu s Rusijom.

Iran je najveća prijetnja stabilnosti i sigurnosti u regiji, upozorio je u srijedu u Moskvi izraelski premijer Benjamin Netanyahu ruskog predsjednika s kojim je došao dogovoriti koordiniranje kako bi vojske tih dviju zemalja izbjegle trzavice u operacijama u Siriji. Srijski predsjednik Bašar al-Asad boravi u ponedjeljak u službenom posjetu Iranu što je jedan od njegovih rijetkih odlazaka u inozemstvo od početka građanskog rata u Siriji 2011. godine. Savjetnik Bijele kuće Jared Kushner razgovarao je u srijedu s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom o svojim izraelsko-palestinskim mirovnim naporima te o poboljšanju američko-turske suradnje i načinima poboljšanja gospodarskih uvjeta u regiji.

Michael Cohen, bivši osobni odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, na kongresnom saslušanju u srijedu je napao svog bivšeg šefa, nazvavši ga “prevarantom” koji je unaprijed znao za objavljivanje ukradene elektroničke pošte Hillary Clinton njegove protukandidatkinje na predsjedničkim izborima 2016., ali nije imao dokaza da je Trump bio u dosluhu s Moskvom.

You may also like

0 comments