‘Trošak otpisa duga bankama prelit će se na građane’

Saborski zastupnik SDP-a Joško Klisović komentirao je otpis duga bankama i ponašanje Mosta u novoj Vladi.

Klisović je mišljenja da se Most i u ovoj vladi ponaša kao oporba.

“Čini mi se da je tako. Moraju shvatiti da su u vlasti i tako se ponašati. Ne mogu očekivati da ćemo mi ulaziti i arbitrirati kada njima zatreba, a kada im ne trebamo, da ćemo se držati po strani”, kaže.

Komentirao je otpis duga bankama, što je najavio ministar financija Zdravko Marić: “Koliko sam shvatio, to će se bankama priznati kao porezna olakšica, to će proizvesti određenu rupu u proračunu, ne znam kako ministar Marić misli to pokriti, bit će to trošak za državu koji će se na kraju preliti na sve građane.

Ako banke budu preprodavale dugove, kao što su to radile 2015., opet će zaraditi. To nije u skladu s načelom socijalne pravdenosti kojom bi se trebala voditi porezna reforma”, mišljenja je Klisović.

Bivši premijer i još uvijek aktualni predsjednik SDP-a Zoran Milanović i saborski zastupnik te stranke osnovao je svoju konzultantsku tvrtku, koja će se baviti savjetovanjem i upravljanjem. Klisović kaže da za sada ništa nije sporno.

“Saborski zastupnici mogu biti vlasnici i osnivati tvrtke, ali ne mogu upravljati tvrkom dok su zastupnici, a kada dođe u tu fazu, on će vjerojatno upravljačka prava prebaciti na nekoga drugoga”, kaže Klisović, prenosi N1.

You may also like

0 comments