Total ulazi u sektor obnovljivih izvora energije

Francuski naftni div Total objavio je u ponedjeljak da je kupio tvrtku za reciklažu plastike Synova a priprema i zajedničku ponudu s danskim Orstedom i proizvođačem energije iz obnovljivih izvora Elicijom za projekt parka vjetroelektrana na moru.
Add content here
Synova proizvodi oko 20.000 tona visokokvalitetnog polipropilena iz reciklirane plastike proizvođača automobila. U Totalu navode da će njihova stručnost u segmentu polimera u kombinaciji sa Synovinom tehnologijom na području reciklaže osigurati bolju opskrbljenost automobilske industrije recikliranim polipropilenom. „Akvizicija Synove konkretan je dokaz naše čvrste odluke o razvoju reciklaže plastike”, ističe u priopćenju čelnik Totalova odjela za preradu i kemikalije Bernard Pinatel.

“Taj potez pojačava aktivnosti koje već provodimo na području reciklaže i podupire Totalove ambicije da bude odgovorna velika energetska kompanija”, istaknuo je Pinatel. Odvojeno su iz francuske tvrtke danas najavili i da će udružiti snage s danskom tvrtkom Orsted i proizvođačem obnovljivih izvora energije Elicio radi zajedničke ponude za projekt izgradnje parka vjetroelektrana na moru kapaciteta 600 megavata u francuskom Dunkirku.

To je prva takva ponuda te naftne kompanije u posljednjih nekoliko desetljeća a cilj joj je jačanje pozicije u vrijednosnom lancu obnovljivih izvora energije. Donedavno se Total u segmentu obnovljivih izvora fokusirao na proizvodnju struje iz energije Sunca, kupivši za 1,3 milijarde dolara tvrtku SunPower, te 23-postotni udio u tvrtki za proizvodnju struje iz energije Sunca i vjetra Total Eren. U posljednje vrijeme i druge europske naftne kompanije, poput Shella i Equinora, pojačano ulažu u proizvodnju energije u vjetroelektranama na moru, napominje Reuters.

You may also like

0 comments