Tomo Medved će razgovarati sa braniteljima iz šatora?

Novoizabrani ministar branitelja, Tomo Medved gostovao je u Dnevniku Nove TV. Andriji Jarku kazao je što sve planira učiniti u ministarstvu.

Kad ćete razgovarati s braniteljima iz šatora i hoćete li ih zamoliti da uklone taj šator? Ja sam danas, odmah nakon potvrde u Hrvatskog Sabora za dužnost ministra branitelja došao, preuzeo dužnost, usput sam posjetio naše prijatelje prosvjednike, hrvatske branitelje koji prosvjeduju 560 dana ispred ministarstva branitelja. Zapalio svijeću Nevenki Topalušić, održao prvi službeni kolegij na kojem sam najavio prve mjere i aktivnosti koje će uslijediti sutra ujutro.

Hoće li se sutra, nakon sastanka sa svim udrugama, hoćete li im sugerirati da sklone šator? Sutra sam za u 13 sati pozvao sve udruge iz Domovinskog rata na državnoj razini. Upoznat ću ih sa dinamikom i mojom vizijom, zatražiti potporu i angažiranje u radnim skupinama koje će raditi na izradi normativnih dokumenata koje će ovo ministarstvo pokrenuti.

Najavili ste brojne zakonske promjene. Što konkretno mislite promijeniti u Zakonu? Kao prvo, želim naglasiti, jedinstveni zakon koji će ujediniti i statusna i materijalna prava hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Druga mjera je svakako mirovinski zakon koji razdvaja mirovine i koji je stvorio nesigurnost među populacijom hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. I niz je tu drugih mjera koje prepoznajemo kao nužne kako bismo konačno riješili pitanje braniteljske populacije.

Znači li to da će vam biti potrebno više novaca ili će vam biti dovoljno ovo što imate? Hoćete li, sukladno promjenama koje najavljujete, tražiti više novaca? Hrabri me činjenica da nas nakon usvajanja proračuna i detaljnog uvida u financijske stavke financijskog proračuna za 2016. godinu da u odnosu na potrošena sredstva tijekom 2015. mi imamo povećanje od otprilike 35 milijuna kuna. Ono što još želim naglasiti da sam danas tijekom konzultacija sa ministrom financija dobio garanciju da ukoliko bi, kroz razne mjere ministarstva hrvatskih branitelja, bilo potrebno osigurati još dodatna sredstva da imam tu garanciju. Stoga, imamo pretpostavku za normalan rad ministarstva hrvatskih branitelja, rekao je za Dnevnik.hr.

You may also like

0 comments