Tomislav Nikolić se ne želi sam zvati u Zagreb

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je zadovoljstvo prvim susretom s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović na Sastanku proces “Brdo-Brijuni” u Budvi, prenosi N1.

On je novinarima, poslije plenarne sjednice, prenio kako je razgovor bio ugodan. “Zadovoljstvo mi je što sam prvi put susreo novu predsjednicu Hrvatske. Vjerojatno je i ona shvatila da je počinila u nekim izjavama greške koje su ispravljene. Ja nisam griješio, jer nemam običaj komentirati događaje u drugim državama”, objasnio je Nikolić. Na pitanje postoji li poziv da posjeti Zagreb, Nikolić je rekao kako nije na njemu da se sam poziva, ali je dodao da ima naznaka o suradnji dvaju kabineta.

Na pitanje je li primio poziv da posjeti Zagreb, kao što su ranije spekulirali beogradski mediji, Nikolić je rekao kako nije njegovo “da se sam poziva”, ali je dodao da ima nagovještaja o suradnji dva predsjednička ureda. Srbijanski predsjednik je ranije danas na skupu Brdo-Brijuni u Budvi pozvao regionalne lidere da snažnim apelom zatraže od Bruxellesa veću pozornost proširenju Europske unije i konkretnu potporu naporima zemalja koje teže ulasku u EU. “To je jednako dobro ne samo za nas koji čekamo pred vratima EU, već i za samu EU koja neće moći istinski napredovati bez svih zemalja Jugoistočne Europe u svom sastavu”, rekao je Nikolić u Budvi, kako su prenijeli beogradski elektronički mediji.

You may also like