Tomislav Nikolić postao savjetnik za suradnju s Kinom i Rusijom

Odlazeći srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, čiji mandat prestaje 30. svibnja, neće otići u političku mirovinu nego se očekuje da će preuzeti dužnost šefa Nacionalnog vijeća za suradnju s Rusijom i Kinom, objavili su u ponedjeljak beogradski mediji.

Mediji su ranije izvijestili da je Nikolić novi angažman navodno dogovorio s premijerom Aleksandrom Vučićem, te da je to bio jedan od uvjeta da odustane od ponovne kandiditure za predsjednika države.

Nikolićeva bi plaća na novoj dužnosti bila, prema neslužbenim informacijama, najmanje 10.000 eura. Vlada Srbije, navode u ponedjeljak Večernje novosti, trebala bi u iduća dva tjedna donijeti službenu odluku o imenovanju Nikolića na dužnost nacionalnog savjetnika za suradnju s Rusijom i Kinom.

Nikolić bi nakon togao mogao otputovati u Moskvu gdje ga u Kremlju očekuje susret s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom koji će mu, po najavama, dodijeliti posebno odličje. Nikolić je nedavno rekao da mu je vrijeme za mirovinu, ali da će u dogovoru s Aleksandrom Vučićem “nastaviti pomagati Srbiji”.

You may also like