Tomislav Debeljak u intervjuu objasnio što je to kriminalna hobotnica

Izvješće Hrvatske brodogradnje – Jadranbrod u kojem stoji da sredstva doprinosa Vlade Republike Hrvatske programu restrukturiranja Brodosplita i 3. maja nisu namjenski trošena te da postoji mogućnost da bi Europska komisija mogla zatražiti povrat tih sredstava ili dijela tih sredstava, svakako ne zvuči dobro za sudbinu hrvatske brodogradnje, pogotovo nakon poznatih problema Uljanika.
S druge strane Ministarstvo financija nakon provedenog proračunskog nadzora, koji je trajao 14 mjeseci, utvrdilo je da u Brodosplitu nije bilo nenamjenskog trošenja sredstava državne potpore za restrukturiranje. Zbog toga Tomislav Debeljak postavlja pitanje zašto to HBJ ponovo radi, i s kojom svrhom kada je Ministarstvo financija nakon detaljnog 14-mjesečnog nadzora osporilo njihova izvješća i metodologiju. Dodaje kako im je to potpuno nejasno, odnosno ne bi željeli vjerovati da HBJ ima neku skrivenu namjeru, ali nažalost, kako kaže, nakon posljednjih izvješća ni u što više ne mogu biti sigurni.

Osim toga, Debeljak je u razgovoru jasno iskazao da je njegova spremnost za restrukturiranje Uljanika bila na stolu u ožujku ove godine kada je poslano pismo namjere te je bio siguran da bi ga proveo jednako uspješno kao i u Brodosplitu. Kao što je javnosti poznato, izbor Uprave i NO-a Uljanika bio je drugačiji i s time je za DIV grupu, kako kaže ta epizoda završena. To je također još jedan od povoda za razgovor s Tomislavom Debeljakom, predsjednikom Uprave Brodosplita.

Razgovor pročitajte na linku: https://skveranka.com/2018/09/22/tomislav-debeljak-brodosplit-ce-biti-ponos-hrvatske/

You may also like

0 comments