Tomislav Ćorić: SDP-ov program uvreda je građanima

Predsjednik HDZ-ova Odbora za financije Tomislav Ćorić u ponedjeljak je gospodarski program SDP-a nazvao takozvanim, ocijenivši da je to “nabrzinu sklepani uradak koji potcjenjuje hrvatske građane i stručnu javnost” te nudi kombinaciju, kako je rekao, lažne samohvale, kopiranja pojedinih dijelova i mjera iz HDZ-ova gospodarskog programa i čudnih brojki.

“Apsolutno je nedopustivo program vlade, koja je u četiri godine svog mandata ostvarila pad gospodarstva od 3,5 posto u prve tri godine tj. izgubljenih 10 milijardi kuna dodane vrijednosti u ekonomiji, započeti rečenicom ‘rast gospodarstva ostvarili smo dobrom mjerom između štednje i potrošnje'”, kazao je Ćorić u izjavi novinarima komentirajući gospodarski program SDP-a.

Osvrćući se na jednu od teza u tom programu kako zaposlenost u zemlji raste a nezaposlenost pada, istaknuo je da, po podacima Hrvatskog zavoda za statistiku od 2011. do 2014., Hrvatska bilježi 70.000 manje zaposlenih građana. Uz to, upozorio je, stopa nezaposlenosti nikada nije bila veća. “U prvih pet mjeseci ove godine nezaposlenost u zemlji je 18,1 posto”, kazao je. Ćorić je ustvrdio da nije točan navod iz SDP-ova gospodarskog programa da se tjedno otvara 500 novih radnih mjesta i rekao kako je od 28. rujna do danas u zemlji izgubljeno 5700 radnih mjesta.

Navodeći ocjenu iz SDP-ova programa kako su postigli ono o čemu su mnogi samo sanjali i stvorili nove, puno zdravije temelje hrvatskog gospodarstva, Ćorić je upitao jesu li pad gospodarske aktivnosti, rekordna razina javnog duga, deficiti koji prelaze pet posto BDP-a, pad kreditnog rejtinga, sve lošiji životni standard građana, 320.000 blokiranih građana, egzodus mladih i visoko obrazovanih u inozemstvo ono o čemu je netko sanjao. “Jesu li to pokazatelji i situacija o kojoj smo sanjali? Možda to netko i sanja, ali hrvatski građani to apsolutno ne sanjaju”, kazao je Ćorić.

You may also like