To što je država napravila za Uljanik na rubu je zakona

Pročulo se da je pismo namjere stiglo i od vlasnika australskog Scenica Glena Moroneya.
Da ministar gospodarstva Darko Horvat u Danku Končaru ne vidi dovoljno financijske snage da može pratiti skup postupak restrukturiranja pulskog Uljanika jasno je dao do znanja i uoči još jednog sastanka kojeg je Uprava tog škvera na čelu s Emilom Bulićem jučer vodila u Puli sa svojim odabranim strateškim partnerom Končarom.

Horvat kaže da Vlada i razgovara s drugim potencijalnim ulagačima kako bi imala rezervnu opciju, a do koje će, kako ministar ocjenjuje, vrlo brzo doći.

Horvatovo nepovjerenje prema Končaru jačaju i podaci iz njegovog brodogradilišta u Trogiru, koji je odnedavno na listi poreznih dužnika, točnije Brodotrogir s dugom od 5,3 milijuna kuna, a od 26. studenoga blokirane račune ima Hrvatska brodogradnja Trogir. Uključeni u rješavanje krize pulskog škvera iznenađeni su ovim podacima, koje si netko tko figurira kao ozbiljan ulagač u ovom presudnom trenutku nikako ne bi smio dozvoliti.

U iščekivanju novog kruga razgovora s Končarom pojavile su se, inače, informacije da je i pismo namjere stiglo i od vlasnika australskog Scenica Glena Moroneya koji sam dovršava polarni kruzer građen u Uljaniku. U Ministarstvu gospodarstva kažu kako na njihovu adresu pismo nije stiglo, a pokušali smo informaciju provjeriti i kod Scenicovog operativca za Uljanikov kruzer Zorana Novaka, međutim odbio je komunikaciju o bilo čemu što ima veze s Uljanikom.

S ulaskom slučaja Uljanik u zadnju fazu u kojoj se mora prelomiti konačna odluka oko odabira Končara, raste i nervoza oko toga tko je što poduzeo ili propustio poduzeti. Tako je, uz polemiku koju su vodili saborski zastupnici iz svih političkih opcija, i ministar Horvat jučer uzvratio prozivkama Uljanikovog sindikalca Borisa Cerovca zbog prozivki za nezadovoljstvo sadržajem zadnjeg sastanka s upravom Uljanika u njegovom Ministarstvu, jer je završilo bez rješenja oko programa i mogućnosti isplate plaća zbog čega je jučer ponovno aktiviran generalni štrajk.

“To što je država napravila za Uljanik i njegove radnike na rubu je nacionalnog i zakonodavstva Europske unije”, kaže Horvat otkrivajući i da je zbog toga Hrvatska već dobila i nekoliko packi, piše Poslovni dnevnik.

You may also like

0 comments