Tko se sve spominje kao Deranjin nasljednik?

Jutarnji list
Nakon potresa u vrhu glavne poslodavačke udruge, počela je procedura izbora novog predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca. Natječu se tri kandidata, a tko će voditi HUP u sljedeće tri godine, trebalo bi se znati do rujna, piše u četvrtak Jutarnji list

Trojku u utrci za prvu, ali volontersku funkciju u HUP-u, čine Marin Pucar, predsjednik Podravkine Uprave, Mihael Furjan, predsjednik Plivine Uprave, te Renato Radić, suvlasnik i predsjednik Uprave Prima namještaja.

Mihael Furjan odgovara da se kandidirao na molbu i podršku brojnih članica HUP-a, a vjeruje da može pridonijeti postavljanju “transparentnog okvira poslovanja, financijskog izvještavanja te standardiziranja, a time i ubrzavanja, internih konzultacija i reprezentativnog zastupanja članstva”.

Marin Pucar vodi Podravku od veljače 2017., prešavši iz Zvečeva. Kompanijaje u vlasništvu mirovinskih fondova i države, a Pucar je izabran nakon burnih rasprava u kojima je imala utjecaja i Vlada. Podravka se hvali rastom prihoda i dobiti i u prvih šest mjeseci ove godine, dakle u vrijeme pandemije.

Renato Radić je jedan od osnivača kompanije za proizvodnju namještaja Prima. Poduzetnik je već 25 godina, a u Bjelovar je došao iz BiH početkom 90-ih. HUP ima oko 6000 članica i predstavnik je poslodavaca u Gospodarsko-socijalnom vijeću, donosi Jutarnji list.

You may also like

0 comments