Tko će zamijeniti naftu na prijestolju lukrativnosti?

Još ćemo dugo vremena koristiti naftu kao transportno gorivo, ali čini se da su najveće naftne kompanije zabrinute za svoj opstanak, zbog sve manjih količina zarade na kraju svake godine.
Patrick Pouyanne, izvršni direktor u kompaniji Total tvrdi da će svijet velikih naftnih kompanija morati postati svijet velikih naftnih i plinskih kompanija jer kako prolazi vrijeme i raste značajnost korištenja plina naspram korištenja nafte, stoji u analizi Energy Spectruma

Sve veći pritisak široke javnosti da se globalni transportni sistem makne od korištenja fosilnih goriva natjerao je neke od najvećih kompanija da počnu ulagati i u obnovljive izvore energije, a kompanije poput Total, Shell i BP su, čini se, u prvim redovima te mode. Ako uzmemo u obzir nagli porast interesa za električnim vozilima i pretpostavimo da će električni transport u budućnosti biti iznimno uspješan, naftnim kompanijama se crno piše.

Francuska naftna kompanija Total poduzima sve moguće korak kako bi se uskladila s vremenom. Planiraju globalnu potražnju za energijom zadovoljiti električnom energijom. No, nisu svi naftni divovi spremni pomiriti se s nadolazećom plimom budućnosti.

Američke kompanije ExxonMobil, Chevron i ConocoPhillips ne slažu se s tmurnim perspektivama kako će nafta pasti s pozicije glavnog izvora energije za transportna vozila, već pretpostavljaju da je nafta trenutačno na vrhuncu i da bi s vremenom mogla imati manju stopu rasta, a tek onda potencijalni pad u brojkama korištenja diljem svijeta i u Americi.

Najžalosnije
, zemlje koje najviše profitiraju od izvoza nafte poput Saudijske Arabije i njihove naftne kompanije Saudi Aramco su u potpunom stanju poricanja trenutačne situacije u svijetu i pokretu ka odmicanju od nafte.

Darren Woods, novi izvršni direktor Exxona koji je zamijenio Rex Tillersona tvrdi da ne samo da je uvjeren da će se naftni posao nastaviti kao i uvijek nego se čak kladi na naftu dugoročno. Cijene nafte su u posljednjih godinu dana porasle za 60 posto, ali vrijednost Exxon-ovih dionica je porasla samo za 5 posto i zaostaju čak za nekim Exxonovim manjim konkurentima.
Postoje i druge zabrinjavajuće naznake kako su Exxonovi najbolji dani poslovanja već daleko iza njih.

Davne 1975. godine je Exxon postao najveća kompanija na svijetu s javnim trgovanjem svojim dionicama i sljedeća tri desetljeća su držali ime najprofitabilnijih dionica na tržištu. Danas je ta kompanije vrijedna 350 milijarde dolara i nalazi se na osmom mjestu prema tržišnoj vrijednosti. Teško je zamisliti kako bi Woods – ili bilo tko drugi – mogao vratiti divovsku kompaniju u blistavi sjaj njihove uspješne prošlosti. Problem nije u Exxonovom poslovanju već u stanju na tržištu gdje ulagači imaju mnoge druge opcije na raspolaganju.

Mark Stoecke, direktor Adams Fundsa dioničarskog društva s velikim udjelom Exxonovih dionica je za New York Times izjavio kako danas većina ulagača itekako voli ulagati u Exxonove dionice, ali čini se da u posljednje vrijeme vole ulagati u druge dionice još više.

Proširivanje sustava proizvodnje, posebno ako plan uspjeha ovisi o rastućim cijenama nafte, nije povijesno bio uvijek najpametniji plan za Exxon i slične velike državne naftne kompanije.  Većina je analitičara tvrdi kako ćemo već u roku od deset godina prebaciti većinu globalnog cestovnog transporta na sistem električnih vozila, ako ne i prije. Jednom kad dosegnemo točku u vremenu kada su električna vozila jeftinija, donose bolje rezultate i dolaze sa manjim troškovima održavanja, nitko više neće htjeti koristiti zastarjelu tehnologiju neovisno o tadašnjim cijenama benzina ili nafte.

Pretpostavlja se da će potpuna naftna industrija u nadolazećih nekoliko godina biti suočena s nizom poslovnih problema i povećanog pritiska iz različitih smjerova. Sve jasniji je pritisak javnosti oko pokušavanja smanjivanja ispuštanja ugljičnog dioksida u atmosferu uz ostale štetne plinove i zagrijavanje oceana te potencijalni rast električnog transporta – na kraju najvažnije prepreke kad je riječ o globalnoj potražnji za naftom.

Javnost je itekako u toku sa opasnostima koji dolaze sa korištenjem fosilnih goriva i tužbe za utvrđivanje odgovornosti koje dolaze sa takvim praksama poput korištenja nafte iz škriljevca su postale nešto s čime naftne kompanije ne žele imati više ikakvog posla po sudnicama. U Irskoj planiraju potpuno prestati ulagati u kompanije koje koriste fosilna goriva, a ako se tako nastavi diljem svijeta situacija za naftne kompanije bi mogla postati još pesimističnija.

Nemojte još otpisati velike naftne kompanije u potpunosti, ali nemojte ni očekivati neki veliki preokret u rastu potražnje ili neke nove neočekivane velike zarade. Ako tražite velike brojke novonastalog rasta ili zarade bolje vam je pogledati u drugim smjerovima -vjetar, sunce i slično, piše publikacija Energy Spectrum.

Preveo: Ivo Ott

You may also like

0 comments