Tihomir Orešković zahvalio na potpori građanima

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković u ponedjeljak je facebook objavom zahvalio građanima na potpori koju su mu iskazali u prvom ispitivanju javnog mnijenja nakon imenovanja Vlade u Saboru i poručio im kako ga njihova potpora od 63 posto obvezuje da radom za gospodarski oporavak i socijalno pravednije društvo opravda iskazano povjerenje.

Premijer je također odgovorio na prigovore da Vlada nema program i da je njegovo obraćanje u Saboru bilo sasvim kratko.  “Ovih dana se čulo da Vlada nema program. Prigovarali su mi zato što moje izlaganje u Saboru nije uvezano u debeli niz papira. Živimo u suvremenome digitalnom svijetu i želio sam to pokazati i svojim predstavljanjem programa. Naš cilj je dići i održavati rast BDP-a na razini od najmanje tri posto, smanjiti nezaposlenost na stopu koja neće biti veća od 14 posto, zaustaviti galopirajuće vanjsko zaduživanje države i uravnotežiti dohodovnu i rashodovnu stranu proračuna bez uvođenja novih interventnih poreza. Sve naše mjere koje ćemo donositi bit će sistemske i dugoročne. Poslovna klima u Hrvatskoj mora postati stabilna”, poručuje premijer u objavi naslovljenoj “Naš je program sretna Hrvatska”.

Po istraživanju koje je za Novu tv na 601 punoljetnom građaninu Hrvatske provela agencija Ipsos između 22. i 23. siječnja, premijerom je 30 dana nakon što se pojavio na političkoj sceni zadovoljno 63 posto birača, nezadovoljno ih je 32 posto, a ne zna njih pet posto. Da će premijer Orešković biti bolji od prethodnika, misli 53 posto ispitanika, 25 posto anketiranih vjeruje da će biti podjednaki, 17 posto misli da će premijer biti lošiji, a ostali ne znaju.

Povjerenje građana poraslo je u odnosu na 29. prosinca, kada je mandatarom bilo zadovoljno njih 56 posto, nezadovoljno njih 34 posto, a 11 posto ih nije znalo. “Ovako visok postotak podrške građana obvezuje me da opravdam povjerenje koje mi je ukazano. Kao i dosad, u dogovoru sa svojim potpredsjednicima i ostalim kolegama ministrima, radit ću ono što mislim da je najbolje za gospodarski oporavak i financijsku stabilnost države te za socijalno pravednije društvo”, poručio je Tihomir Orešković u facebook statusu kojim je zahvalio na potpori.

You may also like

0 comments