Tihomir Orešković još nije donio odluku o političkom angažmanu

Tehnički premijer Tihomir Orešković nije decidirano u četvrtak odgovorio na pitanje hoće li ostati u politici i sudjelovati na prijevremenim parlamentarnim izborima kao dio Mosta, ali je odbacio nagađanja da će osnovati stranku.

“Nisam donio nikakve odluke, mislim da imam dovoljno vremena i da se ne trebam žuriti, ima još dosta posla za obaviti”, odgovorio je Orešković novinarima na pitanje hoće li ostati u politici i postoji li mogućnost da na izborima bude dio Mosta.

Kazao je to na marginama konferencije Europske pučke stranke (EPP) na temu “Mediteran – Geopolitika i europske integracije, izazovi i prigode”, koja se održava u Splitu. S obzirom na to da tijekom dana ima još nekoliko predviđenih aktivnosti, među kojima je i boravak u Sinju, a gdje će biti i tehnički potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov, novinari su Oreškovića pitali je li u predizbornoj kampanji, a on odvraća: “Nisam, kakva kampanja. Radim svoj posao”.

Odbacio je nagađanja da će stvoriti novu stranku te poručio: “Hrvatska treba nove ideje i promjene. Nadam se da smo svi to vidjeli. U ovih nekoliko mjeseci kako sam premijer vidio sam da Hrvatska ima ogroman potencijal, ali je situacija, nažalost, takva kakva je. Nadam se da će taj potencijal netko aktivirati”.

Spinom je ocijenio nagađanja medija da će Europska komisija, nakon što je Velika Britanija na referenduma odlučila izaći iz EU, ubrzati uvođenje eura u Hrvatskoj. Hrvatska je, kazao je, vezana uz euro i cilj joj je da on što prije bude uveden, ali za to još nisu ispunjeni potrebni uvjeti i stoga je, dodaje, skeptičan prema najavama ubrzanog uvođenja eura u Hrvatskoj.

You may also like