Tesla će uskoro izgubiti primat u električnim autima

Analitičari

Očekuje se kako će globalni tržišni udio od 20 posto, kojeg Tesla ima danas, do 2025. pasti na oko 10 posto, dok će u isto vrijeme Volkswagen (sa svim svojim markama) povećati svoj udio, koji je sada ispod 10 posto, na više od 15 posto.

Naravno, očekuje se kako će i ostali proizvođači poput Mercedesa, Forda i Toyote, koji do sada nisu imali značajne udjele u prodaji električnih vozila, također zabilježiti veliki rast.

Iako Tesla u ovom trenutku dominira tržištem električnih automobila, to je dugoročno teško održivo jer s ofenzivom novih modela koje izbacuju ostali proizvođači kupci imaju sve veći izbor u svim segmentima.

Volkswagen ID.3, prvi model na MEB platformi, predstavljen je u drugoj polovici prošle godine te na kraju s 54.000 komada bio treći najprodavaniji model u Europi, iza Tesle Model 3 s 85.000 odnosno najprodavanijeg Renaulta Zoe.

Volkswagen je u međuvremenu predstavio i električni SUV ID.4, uskoro stiže i ID.5, a za kupce premium i sportskih modela Audi i Porsche nude svoje električne adute.

You may also like

0 comments