Home Geopolitika Teško ranjen kalif Islamskog kalifata?

Teško ranjen kalif Islamskog kalifata?

by Energypress.net

Vođa ISIS-a i samoproglašeni kalif Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi navodno je teško ranjen u zračnim napadima na sjeveru Iraka, tvrde irački mediji, a prenosi britanski Daily Mail.

Čelnik notorne terorističke organizacije navodno je ranjen u bombardiranju malog grada Al-Ba’aja na sjeveru Iraka.

No, valja naglasiti da to nije prvi put da stižu izvješća o tome da je al-Bagdadi teško ranjen, a da potom nije bilo službene potvrde o tome. Osim ove nepotvrđene vijesti iz Iraka stižu izvješća da je u Mosulu, koji se nalazi u opsadi iračkih i kurdskih snaga od studenog prošle godine, ubijen zapovjednik ISIS-a koji je nadzirao i provodio egzekuciju žena u tom gradu.

Riječ je o Saudijcu Abu Abdelu Rahmanu kojeg je prema sigurnosnim izvorima u Mosulu ubio hitac nepoznatog strijelca te ga “usmrtio na mjestu”.

– Nepoznati strijelac pogodio je višeg zapovjednika ISIS-a Abu Abdela Rahmana u centru Mosula te ga usmrtio na mjestu – rekao je izvor iz sigurnosnih službi za IBTimes.

Samo dan prije toga glavna vijest u Iraku bio je britanski snajperist koji je navodno jednim metkom ubio čak tri ISIS-ova džihadista hicem opisanim kao “jedan u milijun slučajeva”. Pripadnik elitnih SAS jedinica jednim je hicem na mjestu ubio dvojicu ISIS-ovaca, a metak se potom odbio i usmrtio trećeg terorista.

Taj smrtonosni hitac je britanskom snajperistu uspio u studenom prošle godine u jednom selu na sjeveru Iraka, ali se prva vijest o tome u medijima pojavila tek ovih dana, navodi Daily Mail.

Related Posts