Temer ne odustaje od reformi usprkos pozivima na reformu

Brazilski predsjednik Michel Temer, oslabljen teškim optužbama za korupciju, ponovio je u nedjelju svoju čvrstu namjeru zadržavanja reformi kako bi zemlju izvukao iz recesije, iako mu stižu sve brojniji pozivi na ostavku.

“Brazil se nije zaustavio i neće se zaustaviti bez obzira na političku krizu kroz koju, priznajem, prolazimo”, rekao je šef države, prenosi list Folha de Sao Paulo. Temer je potvrdio da će u utorak sudjelovati na forumu ulagača u Sao Paulu, gospodarskoj prijestolnici Brazila, dok vlada računa na blagi oporavak unatoč rekordnoj stopi nezaposlenosti, višoj od 14 posto.

“Održavanje tog foruma je neosporni dokaz da nakon godine fiskalne odgovornosti, naše gospodarstvo nije više na dnu i ponovo je doživljeno kao prilika za ulaganja”, istaknuo je. Stigavši na vlast prije godinu dana, nakon svrgavanja Dilme Rousseff, čiji je bio zamjenik, Temer se usmjerio na niz nepopularnih mjera štednje, posebice reformu mirovina i liberalizaciju tržišta rada.

Više stotina ljudi okupilo se u nedjelju u Rio de Janeiru na koncertu velikih imena brazilske glazbe, s kojeg odašilju predsjedniku poziv na ostavku i održavanje novih izbora. Među pjevačima na slavnoj Copacabani su i Caetano Veloso i Milton Nascimento. Taj skup i koncert su organizirali lijevo orijentirani pokreti.

You may also like

0 comments