Tehnička vlada nem aovlast velikih investicija, hoće li EK zaustaviti sredstva za Pelješkki most?

Početkom veljače sljedeće godine Hrvatske ceste bit će spremne za raspisivanje natječaja za gradnju mosta. No prije toga Vlada mora raspraviti i odlučiti o financiranju projekta

Projekt gradnje Pelješkog mosta mogao bi biti prva žrtva neformiranja nove hrvatske Vlade. Kako doznajemo, početkom veljače sljedeće godine Hrvatske ceste bit će spremne za raspisivanje natječaja za gradnju mosta, no to bi se moglo izjaloviti ako se ne formira nova Vlada i ne donese nekoliko ključnih odluka oko financiranja cjelokupnog projekta. Bez tih odluka Europska komisija neće donijeti odluku o sufinanciranju gradnje mosta niti će se moći raspisati natječaj. Vlada mora donijeti odluku u kojem iznosu će tražiti sufinanciranje projekta iz EU fondova.

Prema operativnom planu, Europska komisija je za financiranje prometnih projekata u Hrvatskoj namijenila 330 milijuna eura do 2020. Ako bi Vlada odlučila zatražiti maksimalnih 85 posto novca iz EU fondova za Pelješki most, pelješku cestu i obilaznicu Stona, potrošila bi se sva EU sredstva i nakon toga se ni jedan prometni projekt u Hrvatskoj do 2020. ne bi mogao financirati EU novcem . Procijenjena vrijednost cijelog projekta je 2852 milijarde kuna.

Kako Europska komisija od Hrvatske traži da za EU sredstva aplicira cjelokupni projekt od Jadranske magistrale do Stona, 85 posto sredstava iznosilo bi 2424 milijarde kuna, odnosno oko 320 milijuna eura. S obzirom na takvu situaciju, u Ministarstvu prometa se razmišlja da se u aplikaciji za prijavu projekta od Europske komisije zatraži sufinanciranje u visini od najmanje 50 do najviše 65 posto. No takvu odluku mora donijeti buduća Vlada. Na taj način bi se ipak uspjela osigurati EU sredstva i za neke druge projekte. No u tom slučaju otvara se drugo pitanje. Iz kojeg izvora će se financirati hrvatska komponenta projekta, odnosno odakle će se u tom slučaju namaknuti približno milijarda kuna sredstava. Dva su moguća izvora – državni proračun ili proračun Hrvatskih cesta. Ako bi hrvatsku komponentu financirale Hrvatske ceste, naši nam suradnici tvrde da u tom slučaju u sljedeće četiri godine ta tvrtka neće moći financirati ni jedan projekt gradnje novih državnih prometnica niti velika investicijska održavanja. Odluku na koji će se način financirati hrvatska komponenta mora donijeti Vlada koje nema. Bez odluke o traženoj visini sufinanciranja iz EU fondova i odluke o načinu financiranja hrvatske komponente Hrvatska u Bruxelles ne može poslati aplikaciju za sufinanciranje, a bez osiguranih sredstava Hrvatske ceste neće raspisati natječaj za izvoditelje. Kako doznajemo, u Hrvatskim cestama prvo planiraju raspisati natječaj za gradnju mosta i spojnu cestu Duboka – Šparagovići u dužini od 12 kilometara, piše Jutarnji list.

Natječaj bi bio dvostupanjski, a očekuje se da bi se odluka o odabiru mogla donijeti polovicom sljedeće godine. Natječaj za gradnju prometnice od Šparagovića do Stona uključujući i obilaznicu Stona raspisao bi se za godinu ili dvije sukladno tijeku gradnje mosta. Prema dostupnim informacijama, sva potrebna tehnička dokumentacija za most i cestu Duboka -Šparagovići je upotpunjena, uključujući i izmijenjenu lokacijsku dozvolu i Studiju utjecaja na okoliš. Za preostali dio prometnice dokumentacija bi trebala biti završena za mjesec dana.

You may also like

0 comments