Je li suradnja HDZ-a i Mosta na klimavim nogama? Glasine o tome kako HDZ planira svoje partnere u Vladi zamijeniti HNS-om postale su glasnije nakon što se otkrilo kako su se prošlog četvrtka u Vladi sastali premijer Andrej Plenković i počasna predsjednica HNS-a i bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

Jutarnji list piše kako su u HDZ-u nezadovoljni odnosima u vladajućoj koaliciji jer se s Mostom ne mogu ni oko čega dogovoriti, otežana je komunikacija, a time i donošenje odluka. Među najveće probleme Mosta i HDZ-a ubraja se i nepostojanje dogovora na lokalnim izborima, nemogućnost dogovora oko kadrova u državnim tvrtkama, sukob oko programskog vijeća HRT-a kao i oko izbora glavnog ravnatelja, Mostovo inzistiranje na Barišićevoj smjeni ukoliko se navodi o plagiranju pokažu istinitima, ali i Mostova inicijativa oko otvaranja državnih arhiva.

‘Sve je više napoetosti između nas i Mosta, komunikacija nije dobra, a donošenje odluka je otežano’, govori za Jutarnji izvor iz vrha HDZ-a. Službeno je objašnjenje kako su se Pusić i Plenković sastali kako bi raspravljali o njenim daljnim planovima u UN-u, ali i o domaćoj politici. Vesna Pusić je, naime, demantirala da se razgovaralo o unutarnjoj politici,

‘Premijer me zvao jer ga je zanimao cijeli postupak oko moje kandidature za glavnu tajnicu UN-a, što se na kraju dogodilo i hoće li biti nešto dalje u tom smjeru’, rekla je Pusić za Jutarnji.

Related Posts