Svrgavanje Madura trebalo bi biti unutarnje pitanje Venezuele

Njemački dnevnik Stuttgarter Zeitung komentirao je u srijedu brzinu kojom su neke europske zemlje slijedile američkog predsjednika Donalda Trumpa u podupiranju samoproglašenog privremenog predsjednika Juana Guadoa u Venezueli i pozivu na rušenje predsjednika Nicholasa Madura ocijenivši da bi svrgavanje diktatora s vlasti trebalo biti unutarnje pitanje zemlje.
U komentaru lista ističe se kako je “zapanjujuća brzina kojom su neke europske zemlje, među njima i Njemačka, Francuska te Španjolska – no ne i EU kao cjelina – slijedile politiku američkog predsjednika Donalda Trumpa, postavile rok venezuelskom predsjedniku Nicholasu Maduru da se povuče i napadno se umiješale u domaća pitanja.

Trump je možda u pravu kad misli kako u Venezueli vlada ‘rušilačka diktatura’ – mnogo takvih postoji diljem svijeta – te da nema nikakvog razloga da se ne blokira proizvodnja nafte u zemlji odnosno izvrši gospodarski pritisak. No to bi trebalo biti stvar ljudi u zemlji da se oslobode svojih nevoljenih čelnika, odnosno da sami riješe svoja domaća pitanja”, ističe u svom komentaru list.

You may also like

0 comments