Svi krivnju svaljuju na Josipu Rimac

Telegram
Hrvatske šume povukle su negativna očitovanja o tvrtki C.E.M.P. nakon što je na tom više puta inzistirala Josipa Rimac. S njezine strane zbog toga je bilo i izravnih pritisaka”, izjavio je to tijekom ispitivanja u USKOK-u Krunoslav Jakupčić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma koji je u petak priveden u velikoj antikorupcijskoj akciji.
 
Osim što je priznao da je Josipa Rimac radila pritiske na njega Jakupčić je potvrdio da su negativna mišljenja o C.E.M.P.-u u konačnici i povučena. Protiv Jakupčića je otvorena istraga jer se sumnja da je upravo zbog pritisaka bivše državne tajnice u Ministarstvu uprave zlorabio svoju poziciju na čelu državne tvrtke, javlja Telegram.

“Ja nisam povukao ta negativna mišljenja već sam o svemu obavijestio Ivana Melvana, šefa podružnice Hrvatskih šuma u Splitu”, objasnio je Jakupčić.

Međutim, Melvan, koji je također osumnjičen u ovoj aferi, kaže kako on nije imao ništa s povlačenjem negativnih mišljenja “Točno je da C.E.M.P. nije imao pravo da im se naknada za služnost šumskog zemljišta obračuna po nižoj cijeni što su tražili”, izjavio je tijekom ispitivanja Melvan.

Na njih dvojicu Josipa Rimac je, prema sumnjama USKOK-a, utjecala od kraja prošle godine, ne bi li pomogla Milenku Bašiću, vlasniku tvrtke Lager i njegovom prvom suradniku Draganu Stipiću, inače investitorima u vjetropark Krš-Pađene.

Osim Jakupčića, koji je djelomično priznao inkriminacije koje mu USKOK stavlja na teret, na prvom ispitivanju uzimanje mita priznala je osumnjičena načelnica Gračaca Nataša Turbić. Neslužbeno se doznaje da je istražiteljima rekla kako je uzela sve što su joj Josipa Rimac i kninski gradski vijećnik Marinko Tokmakčija ponudili. “Nisam tražila mito već sam samo uzela ono što su mi Josipa Rimac i Tokmakčija dali”, rekla je istražiteljima načelnica Turbić koja je, za taj novac i napravila sve ono što su Josipa Rimac i Tokmakčija od nje tražili.

You may also like

0 comments