Sve više lokalnih organizacija podržava Andreja Plenkovića

Predsjednici županijskih organizacija HDZ-a četiri dalmatinske županije na sastanku u srijedu u Splitu s kandidatom za predsjednika HDZ-a Andrejem Plenkovićem izrazili su potporu njegovoj kandidaturi, a on je, zahvaljujući im, istaknuo kako kandidaturom za predsjednika stranke želi dati impuls povratku povjerenja birača u HDZ.

“Nas četvorica predsjednika županijskih organizacija HDZ-a odlučili smo dati čvrstu potporu kandidaturi Plenkovića jer smo sigurni da on može povesti i HDZ i hrvatsku državu na dužnosti budućeg predsjednika Vlade,” rekao je novinarima predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader.

Naglasio je kako su županije Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanski, Šibensko-kninska i Zadarska utvrde i bastion HDZ-a te su željeli na današnjem sastanku čuti Plenkovićeva promišljanja, rekao je. Organizacije HDZ-a iz te četiri županije dat će logističku poptoru i eventualnim drugim kandidatima za predjednika HDZ-a, ali je opredjeljenje predsjednika te četiri organizacije potpora Plenkoviću jer su sigurni, kako je rekao, da je Plenković taj koji može povesti HDZ i hrvatsku državu u nove pobjede i bolji život za sve.

Plenković je naglasio kako je njegova ambicija u ovom trenutku svim članovima HDZ-a i strančkim dužnosncima na svim razinama diljem Hrvastke “dati novi impuls koji bi povratio povjerenje birača.” Naglasivši kako se Europska unija nalazi u novoj krizi nakon odluke britanskih birača o istupanju iz EU, Plenković je rekao kako “Hrvatskoj treba vodstvo koje dobro poznaje izazove s kojima se susreću Europa i Hrvatska.””U vrlo zamršenom kontekstu imigranstko-izbjegličke krize, prijetnje terorizmom te produžene financijsko-gospodarske krize koja traje desetak godina želim s kolegama iz HDZ ali i koalicijskim partnerima – aktualnim i potencijalnim- dati novi impusl koji će znati odgovoriti na izazove hrvatskog društva u drugom desetljeću 21. stoljeća,” poručio je Plenković.

Objasnio je kako želi s HDZ-om artikulirati sve ono dobro što je urađeno u posljednih 26 godina dajući počasti braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, ali također znati artikulirati, kako je rekao, “sada, u ovo drugo vrijeme, na način koji će Hrvatskoj osigurati političku stabilnost, pravnu sigurnost i gospodarski rast.” “To je moja ambicija koju želim ponuditi svojim prijateljima i članovima HDZ-a a nakon toga, uvjeren sam, u jednom detaljnom i preciznom programu i svim hrvatskim biračima,”dodao je Plenković.

Ponovio je kako se zauzima za HDZ kao narodnjačku stranku desnog centra demokršćasnke vrijednosti koja poštuje univerzalna humanitarna načela. Nakon sastanka s čelnicim HDZ-a četiri dalmatinske županije, Plenković se u predvečernjim satima u splitskom hotelu Redson Blu družio s građanima.

You may also like