Sutra prijevremeni izbori u Glini, nakon tragične smrti gradonačelnika

Nešto manje od 8300 građana Gline s biračkim pravom na prijevremenim lokalnim izborima u nedjelju, 20. prosinca bira gradonačelnika među troje kandidata. Vlada RH raspisala je izbore u Glini zbog tragične smrti gradonačelnika Milana Bakšića (HSLS), koji je poginuo u prometnoj nesreći u rujnu ove godine. Bakšić je za gradonačelnika izabran na prijevremenim izborima u ožujku 2014. jer Gradsko vijeće nije moglo izglasati gradski proračun niti donijeti odluku o privremenom financiranju.

Gradsko izborno povjerenstvo Gline, čija je predsjednica Iva Štefan, za sutrašnje je izbore primilo tri pravovaljane kandidature. Koalicija HDZ-HSS-HKS za kandidata je prijavila Stjepana Kostanjevića, a za njegovu zamjenicu Sanju Štingl-Vlašić. HSLS i SDP za gradonačelnika su kandidirali Milana Davidovića i za njegova zamjenika Janka Lisca, a skupina birača kandidirala je Dianu Mužić i za njezina zamjenika Marka Gašljevića.

Novoizabrani gradonačelnik i njegov zamjenik obnašat će dužnost do redovitih lokalnih izbora u svibnju 2017.  Dvadeset biračkih mjesta bit će otvoreno od sedam do 19 sati, a osim na osam u Glini, glasuje se i u Marin Brodu, Novom Selu Glinskom, Hađeru, Gornjem Viduševcu, Stankovcu, Slatini Pokupskoj, Gornjoj Bućici, Gornjem Selištu, Maji, Malom Gradcu, Vlahovićima i Dragotini.

You may also like

0 comments