Šustar nije prihvatio Jokićevu ostavku

Ministar znanosti i obrazovanja Predrag Šustar ne prihvaća ostavke članova Ekspertne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme, poručuje da reforma ima jednoglasnu potporu Vlade i poziva na prihvaćanje povjerene odgovornosti, priopćeno je u srijedu poslijepodne iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

“Kurikularna reforma ide dalje i u tome je dobila jednoglasnu potporu Vlade Republike Hrvatske. Ne prihvaćam zatraženo razrješenje ekspertne radne skupine. Ukoliko smo uistinu posvećeni provedbi cjelovite kurikularne reforme, preuzmimo odgovornosti koje su nam povjerene. Predrag Šustar”, stoji u kratkoj izjavi ministra Šustara, koju je medijima prenijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Iz ministarstva najavljuju da će više o tome ministar reći na konferenciji za medije koja će se održati u petak, 27. svibnja u 10 sati.

Voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić zatražio je u srijedu od ministra Predraga Šustara razrješenje stručne skupine i na konferenciji za novinare rekao kako su ostavke njega i njegovog tima neopozive, obrazloživši taj čin političkim pritiscima.

“U ovom procesu mi trenutno nemamo dojam da postoji podrška nama kao skupini i povjerenje u nas kao ljude da vodimo ovaj proces dalje. Bili smo spremni u potpunosti na dijalog, bili smo spremni i na proširenje ove radne skupine, međutim ne možemo pristati na političke utjecaje bili oni s lijeva, desna ili iz centra. Struka mora uvijek biti ispred politike”, poručio je Jokić sa konferencije za novinare.

“Politički pritisak je u ovom slučaju jednostavan. Saborski Odbor je donio odluku o tome da se u određenim disciplinama proširi ekspertna radna skupina što ne bi bilo problematično da je na neki način bilo iskomunicirano. Međutim, ono što je tamo bilo napisano o tome što bi ta skupina trebala raditi ne odgovara opisima i prirodi onoga što ova reforma od početka jest. U tim zaključcima piše da bi ta skupina treba određivati što u stručnoj raspravi prihvatiti, a što ne, a to sugerira zapravo na određene cenzorske postupke i vraća nas u doba komunizma gdje su moralno podobni bili birani u određena vijeća”, rekao je Jokić.

You may also like