Susret čelnika europskih poslovnih udruženja

HUP domaćin
Hrvatska udruga poslodavaca domaćin je skupa predsjednika i predstavnika 40 udruženja poslodavaca iz 35 zemalja Europe koji će biti održan 5. i 6. prosinca u Zagrebu.

„CoPres – Council of presidents“ okupit će sto delegata, gospodarstvenika i direktora poslodavačkih udruženja koji dolaze u Hrvatsku kako bi u povodu rotirajućeg predsjedanja Hrvatske Europskom unijom razgovarali o temama važnim za europsko gospodarstvo i trgovačke odnose s drugim ekonomskim silama; Amerikom i Kinom. Hrvatska udruga poslodavaca tom će prilikom ugostiti Businesseruope i Pierrea Gattaza predsjednika tog najvećeg poslodavačkog udruženja koji na EU razini brani interese tvrtki i sudjeluje u kreiranju europskih politika i zakona zajedno s Europskom komisijom, Europskim Parlamentom i Vijećem EU.

Delegati u svom rasporedu imaju posjet predsjednici Republike Hrvatske i svečanu večeru s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske te ministrima, kao i posjet tvornici Rimac automobili i posjet HNB-u. Tijekom posjeta Zagrebu održat će sastanak predsjednika svih udruženja kao i zajednički sastanak s delegatima iz svih zemalja Europe na kojem će donijeti zaključke i prioritete poslodavaca u nadolazećem periodu presjedanja Hrvatske Europskom Unijom.

Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca u povodu okupljanja izjavila je: „Hrvatska udruga poslodavaca okuplja više od 6000 članica- malih, srednjih i velikih tvrtki koje zapošljavaju više od pola milijuna radnika i ostvaruju 70% prihoda privatnog sektora. U rad Businesseruopa uključeni smo od 1994., a zajedno vjerujemo da štiteći interese naših članova – tvrtki i poslodavaca – istodobno moramo voditi računa i o interesima drugih članova društva kao i resursima koje koristimo u izradi naših proizvoda ili oblikovanju naših usluga. Svjesni smo da naše članice u svome poslovanju moraju biti društveno odgovorne i da svi zajedno moramo razmišljati dugoročno i održivo. Svaka zemlja pa tako i Unija u cjelini treba jako gospodarstvo jer samo u tom slučaju može svojim građanima osigurati dobar život. Jakog gospodarstva nema bez uspješnih tvrtki, pa ni čuvanja europskog načina života na koji smo s pravom ponosni.“

You may also like

0 comments