Šundov: Načelnici stožera država NATO-a uskoro u Splitu

U Splitu će se u rujnu održati redovita godišnja konferencija načelnika glavnih stožera Oružanih snaga svih 28 zemalja članica NATO-a, najavio je u srijedu načelnik Glavnog stožera OS RH general Mirko Šundov, tijekom radnog posjeta tom gradu.

Šundov je novinarima izjavio kako su u tijeku pripreme za tu konferenciju, koja će se organizirati u suradnji s Vojnim odborom NATO-a, te da je upravo zbog provjere određenih elemenata tih priprema i došao u Split. O tome je razgovarao sa županom splitsko-dalmatinskim Zlatkom Ževrnjom, a tijekom dana razgovarat će i s gradonačelnikom Ivom Baldasarom. “Na taj način pratim kako idu pripreme jer za nekoliko dana nam dolazi izaslanstvo NATO-ovog Zapovjedništva iz Bruxellesa, da i oni vide kako teku pripreme i da li se sve predviđene aktivnosti realiziraju na pravi način i u pravo vrijeme”, rekao je.

U počast poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade, kojom je jedno vrijeme i zapovijedao, general Šundov je položio cvijeće i zapalio svijeću u Spomen kapeli u vojarni Dračevac. “Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće želim zahvaliti svim poginulim pripadnicima 4. gardiske brigade iz koje sam ponikao”, kazao je.

Vojni kapelan Hrvatske ratne mornarice don Branimir Projić zahvalio je Šundovu na toj gesti kojom se, naveo je, pokazuje da hrvatske žrtve u Domovinskom ratu nisu bile uzaludne. “Hrvatska počiva na temeljima Domovinskog rata,” poručio je don Projić. Upozorio je na teškoće s kojima se suočava braniteljska populacija, rekavši kako su hrvatski branitelji neshvaćeni i ne nailaze na razumijevanje društva, zbog čega nužnim smatra da država vrednuje njihov doprinos u Domovinskom ratu i pomogne im u prevladavanju poteškoća.

You may also like

0 comments