Home Ekonomija Summt južnoeuropskih zemalja bit će u Grčkoj

Summt južnoeuropskih zemalja bit će u Grčkoj

by Agencije

Francuska je u ponedjeljak potvrdila održavanje “susreta zemalja južne Europe početkom rujna”, na prijedlog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa na kojemu će sudjelovati i francuski predsjednik Francois Hollande.

“Početkom rujna će se održati susret zemalja južne Europe na prijedlog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa koji je Francois Hollande prihvatio”, rekao je glasnogovornik vlade Stephane Le Foll.

Izvor u grčkoj vladi rekao je početkom kolovoza za AFP da Grčka priprema susret na vrhu zemalja južne Europe na kojemu bi se trebalo razgovarati o gospodarskim i migrantskim problemima. Summit bi se mogao održati 9. rujna. Pozvani su Cipar, Francuska, Malta, Italija, Portugal i Španjolska.

Grčka je prije šest godina zapala u gospodarsku krizu i živi od zajmova svojih vjerovnika. Usto je zemlju zahvatio neviđen migrantski val, zbog kojega je morala zatražiti pomoć Europske unije.

Cipras od početka zagovara gospodarsku politiku usmjerenu k rastu i manju strogost u vođenju javnih financija. Atena je usto u više navrata kritizirala nedovoljnu pomoć europskih zemalja u rješavanju izbjegličke krize.

Related Posts