Sukob na Trumpovom skupu, ima i ozlijeđenih

Tisuće pristaša i protivnika Donalda Trumpa sukobilo se u petak u napetom ozračju u Kaliforniji prilikom dva govora republikanskog kandidata za predizbore za američkog predsjednika, s najmanje 13 uhićenih.

Glasnogovornik policije kazao je da je došlo do 12 uhićenja u San Diegu, na jugozapadu SAD-a, većinom osoba koje su preskakale prepreke. Još je jedna osoba privedena ranije u petak u Fresnu, u središnjem dijelu Kalifornije.

Prema njemačkoj novinskoj agenciji dpa 18 osoba potražilo je nakon sukoba liječničku pomoć zbog ozljeda. Po lokalnom tisku, Trumpov govor u San Diegu, gradu smještenom na meksičkoj granici, prekinuli su nakratko prosvjednici protjerani iz konvencijskog centra gdje se odvijao događaj.

Skupine pristaša i protivnika Trumpa sukobile su se u napetom ozračju, a razdvajalo ih je više desetaka policajaca u interventnim uniformama. Neki su bacali boce s vodom i kamenje.

Nakon Trumpova govora, policija je naredila prosvjednicima da se raziđu, ocijenivši da se radi o ilegalnom okupljanju, ali puno ih je ostalo na licu mjesta. U Kaliforniji republikanski predizbori koje je de facto već osvojio Trump, održat će se 7. lipnja. Po anketama, razlika između republikanskog kandidata i favoritkinje demokratskih predizbora Hillary Clinton smanjila se i trenutno je vrlo mala.

You may also like