Stvaranje vojske unutarnje je pitanje Kosova

Crnogorski ministar obrane Predrag Bošković izjavio je u u utorak u Prištini kako je euroatlantska perspektiva ključ za stabilnost cijele jugoistočne Evrope te da je transformacija kosovskih sigurnosnih snaga u vojsku unutarnje pitanje Kosova, javljaju podgorički mediji.
Kako su pripćili iz Vlade Crne Gore, ministar Bošković se tijekom dana u Prištini sastao s ministrom kosovskih snaga sigurnosti Rustemom Berishom i premijerom i predsjednikom Kosova, Ramushom Haradinajem i Hashimom Thacijem.

Bošković i Berisha su istaknuli da posjet predstavlja temelj budućeg unaprjeđenja obrambene suradnje Crne Gore i Kosova, ali i još jedan važan pokazatelj spremnosti da se zajedničkim naporima doprinese kontinuiranom razvoju dobrosusjedskih odnosa i očuvanju stabilnosti i mira u cijeloj regiji.

Transformacija kosovskih sigurnosnih snaga u vojsku unutarnje je pitanje Kosova, rekao je Bošković i dodao da Crna Gora poštuje sve odluke suverenih zemalja, te da očekuje da Priština sama riješi taj problem. “Crna Gora je veliki zagovornik politike otvorenih vrata, integracije u NATO, ali podržavamo i ostale i prihvaćamo i poštujemo sva ona drugačija mišljenja koja postoje u regiji”, kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

Kako je naveo, Crna Gora želi prenijeti svoje iskustvo euroatlanskih integracija kako bi napokon “cijela regija krenula putem integracija, odnosno cjelokupnog društvenog napretka”.

You may also like

0 comments