Home Hrvatska Štromar: HNS će sudjelovati u budućoj vladi

Štromar: HNS će sudjelovati u budućoj vladi

by Agencije

Zamjenik predsjednika HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar u ponedjeljak je izrazio uvjerenje da će njegova stranka sudjelovati u novoj Vladi, unatoč neslužbenom izbornom rezultatu koji HDZ-u daje prednost od sedam mandata ispred Narodne koalicije, koje je član i HNS.

“Iako nas na nacionalnoj razini ponovo čekaju pregovori, vjerujem da se neće ponoviti situacija kakvu smo imali u proteklih više od pola godine. Vjerujem da će HNS participirati u Vladi kako bismo mogli raditi na svemu onome za što se zalažemo, kako bi građanima osigurali jednake šanse i što bolji životni standard”, naveo je Štromar u priopćenju.

Istaknuo je kako Hrvatska treba stabilnu Vladu, koja mora nastaviti sa započetim projektima. “Nadamo se da će se na nacionalnom nivou što prije posložiti situacija te ćemo kao stranka u Vladi utjecati na donošenja odluka ministara, Vlade i Sabora. To će nam biti izuzetno bitno zato jer se u ovih osam, devet mjeseci ništa nije radilo. HNS neće odustati od programa i projekata i nastojat ćemo sve planove ostvariti u što kraćem roku kako bi opravdali povjerenje građana”, poručio je Štromar.

Zahvalio je svim biračima koji su na nedjeljnim prijevremenim parlamentarnim izborima dali glas Narodnoj koaliciji i HNS prepoznali kao čvrstu i sigurnu opciju za još bolji sjever Hrvatske. “Ponovo smo pokazali snagu preferencijalnog glasa, ali smo pokazali i snagu organizacije. Imamo četiri zastupnika u III. Izbornoj jedinici, a Milorad Batinić ušao je u Sabor s 14. mjesta na listi, čime smo još jednom dokazali da imamo stabilnu organizaciju. HNS kao glavna i stožerna stranka u III. izbornoj jedinici odrađuje onaj dio posla kakav građani žele i zaslužuju”, dodao je Štromar.

Related Posts