Stoltenberg: Treba poštovati odluke Crne Gore

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je u ponedjeljak da odluke Crne Gore svi trebaju poštivati i da se ne treba miješati u unutarnje stvari zemlje komentirajući optužbe da Rusija podupire prosvjede protiv vlade i njezina približavanja Sjevernoatlantskom savezu.

Na pitanje crnogorskih novinara u sjedištu NATO-a u Bruxellesu da li NATO ima informacije da Rusija pomaže prosvjede jednog dijela oporbe, stranke ili organizacije u Crnoj Gori protiv vlade Mila Đukanovića koja radi na ulasku Crne Gore u NATO Stoltenberg je rekao da se o tome više puta izvješćivalo u medijima, ali da u ta pitanja neće ulaziti i miješati se u unutarnje rasprave u Crnoj Gori. „NATO poštuje unutarnje procese suverenih demokracija. Vjerujem i da svi ostali trebaju poštivati odluke koje Crnogorci donose i da se ne miješaju u taj proces“, kazao je Stoltenberg, kako prenose crnogorski mediji.

Rekao je kako Crna Gora treba nastaviti s reformama i borbom protiv korupcije.  „Crna Gora je provela mnoge reforme, pozdravljam to i na temelju tih reformi odlučili smo pozvati Crnu Goru da počne pristupne pregovore“, rekao je Stoltenberg. Pozdravljajući rast potpore javnosti ulasku Crne Gore u NATO on se nada da pristupni pregovori, koji će početi naredni tjedan, neće trajati dugo. „Moći ćemo ih završiti kroz par mjeseci i započeti proces ratifikacije u 28 zemalja članica. Ne mogu reći koliko će to trajati, jer je to na parlamentima zemalja članica”, rekao je on.

You may also like

0 comments