Stier: Nema razloga za izbacivanje Kalmete iz HDZ-a

Ministar vanjskih poslova i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier (HDZ) izjavio je u ponedjeljak novinarima da poštuje princip presumpcije nevinosti pa ne vidi ni jedan razlog da se iz stranke isključi Božidara Kalmetu, zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ova ministra mora, prometa i infrastrukture, kojeg je USKOK optužio da je zbog produkcije filma “Prometna renesansa Hrvatske” proračun oštetio za više od 600.000 kuna.

“Ne vidim ni jednog razloga za isključenje iz stranke. To u ovom slučaju, kao i u bilo kojem drugom slučaju gdje se poštuje presumpcija nevinosti, ne bi trebalo biti u pitanju, a drugo je što se tiče političkih implikacija budućih mogućih kandidatura”, rekao je Stier novinarima na okruglom stolu “Hrvatska u Europi – migracijski izazovi”. Buduće kandidature treba raspraviti na stranačkim tijelima, dodao je. “To se još nije raspravljalo, i naravno pitanje na kojim stranačkim tijelima – prvenstveno pretpostavljam da je to naša županijska organizacija u Zadarskoj županiji”, kazao je Stier.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković odbio je komentirati Kalmetin slučaj rekavši kako sudske postupke ne može komentirati. “Ne mogu komentirati sudske postupke , ni sudske niti postupke odvjetništva. Čuo sam da je podignuta optužnica, nakon toga ide optužno vijeće i ono će odlučiti je li ta optužnica pravovaljana, odnosno hoće li je potvrditi ili neće”, odgovorio je Butković na pitanja novinara nakon dodjele nagrada “Gospodarstvenik” i “Gospodarski događaj godine”.

Nakon što je sud u aferi HAC Remorker nedavno potvrdio optužnicu protiv Kalmete, USKOK je podignuo još jednu optužnicu protiv njega i to zbog zloporabe položaja i ovlasti jer je, tvrde, mimo postupaka javne nabave produkciju filma “Prometna renesansa Hrvatske” dogovorio sa Fimi mediom, čime je Ministarstvo oštetio za 612.000 kuna.

You may also like

0 comments