Štern: Aldott je otišao jer MOL želi drugačiju INA-u

Zoltan Aldott, donedavni predsjednik Uprave Ine, koji je dao iznenada ostavku, najavljivao je izgradnju logističkog centra i biorafinerije na mjestu sisačke rafinerije, koja bi bila znatno manja, ali ipak živa. Odugovlačio je s gašenjem rafinerije, a to možda Mađarima nije odgovaralo.
Postavlja se pitanje je li jedan od razloga Aldottova odlaska i to što nije htio raditi ovo što sad radi nova uprava. O tome i o pitanju zatvaranja sisačke rafinerije, Lider je upitao Davora Šterna, bivšeg predsjednika Uprave Ine i naftnog stručnjaka.

Štern smatra kako svi neugodni događaji oko Ine nemaju veze s Aldottovim odstupanjem sa čelne pozicije te kompanije. Istaknuo je da će se rafinerija zatvoriti ako ne dođe strateški partner koji ima vlastitu naftu koja je dostupna cjevovodu Siska. No, ostavlja prostor da se to i ne dogodi ako ‘država zaključi da je to političko pitanje’.

Dodao je da, kada bi Rosnjeft postao strateški partner, sisačka rafinerija ne bi bila višak jer ta grupacija proizvodi puno nafte i treba nove rafinerijske kapacitete.

You may also like

0 comments