Home Geopolitika State Department traži novi pristup Siriji

State Department traži novi pristup Siriji

by Agencije

Više od 50 diplomata State Departmenta potpisalo je interni dopis koji oštro kritizira američku politiku u Siriji, te poziva na vojne napade na vladu Bašara al-Asada kako bi se zaustavilo njegovo uporno kršenje primirja.

Dopis je potpisalo 51 srednje do visoko pozicioniranih službenika State Departmenta uključenih u savjetovanje oko politike u Siriji. U dopisu se poziva na “ciljane vojne napade” na sirijsku vladu u svjetlu nedavnog skorog kolapsa primirja dogovorenog ranije ove godine, objavio je Wall Street Journal, citirajući kopiju dopisa koju su prvi objavili.

Napadi protiv Asadove vlade predstavili bi veliku promjenu u dugotrajnoj politici Obamine administracije koja nije direktno intervenirala u sirijskom građanskom ratu, iako je pozivala na političku tranziciju i Asadov odlazak.

Jedan američki dužnosnik koji nije potpisao dopis, ali ga je pročitao, rekao je Reutersu kako će Bijela kuća ostati protiv dublje američke vojne uključenosti u sirijskom sukobu, dodavši kako je teško da će ovaj dopis to promijeniti ili odvratiti fokus predsjednika Baracka Obame od borbe protiv militanata Islamske države.

Related Posts