State Department pozvao građane da ne putuju u Europu

Američki State Department izdao je upozorenje za američke građane koji putuju u Europu navodeći kako se prijetnje terorističkim napadima nastavljaju.

“Dok lokalne vlasti nastavljaju operacije suzbijanja terorizma, mi smo i dalje zabrinuti zbog potencijalnih budućih terorističkih napada”, piše u upozorenju. “Američki građani moraju biti svjesni mogućnosti da članovi terorističkih skupina i radikalni ekstremisti mogu napasti bez ikakvog upozorenja”, dodaje se u priopćenju State Departmenta, prenosi CNN.

U priopćenju se spominju nedavni napadi u Francuskoj, Rusiji, Švedskoj i Velikoj Britaniji. Ističe se kako se ekstremisti fokusiraju posebno na ona mjesta koja su zanimljiva turistima. Američki dužnosnici još su u veljači izjavili kako je prijetnja terorističkim napadima u Europi veća nego ikad. “U nedavnim procjenama iz Europe i SAD-a vidljivo je da se čak 1.900 stranih boraca vratilo u Europu nakon napada i Iraku i Siriji”, rekao je dužnosnik i dodao kako neki od njih ostaju predani terorističkim skupinama poput ISIS-a.

Upozorenje State Departmenta za građane koji žele putovati u Europu izdano je za razdoblje ljetovanja i traje do 1. rujna.Američki State Department izdao je upozorenje za američke građane koji putuju u Europu navodeći kako se prijetnje terorističkim napadima nastavljaju, piše CNN. “Dok lokalne vlasti nastavljaju operacije suzbijanja terorizma, mi smo i dalje zabrinuti zbog potencijalnih budućih terorističkih napada”, piše u upozorenju.

“Američki građani moraju biti svjesni mogućnosti da članovi terorističkih skupina i radikalni ekstremisti mogu napasti bez ikakvog upozorenja”, dodaje se u priopćenju State Departmenta. Ekstremisti se fokusiraju na mjesta zanimljiva turistima U priopćenju se spominju nedavni napadi u Francuskoj, Rusiji, Švedskoj i Velikoj Britaniji. Ističe se kako se ekstremisti fokusiraju posebno na ona mjesta koja su zanimljiva turistima. Američki dužnosnici još su u veljači izjavili kako je prijetnja terorističkim napadima u Europi veća nego ikad.

“U nedavnim procjenama iz Europe i SAD-a vidljivo je da se čak 1.900 stranih boraca vratilo u Europu nakon napada i Iraku i Siriji”, rekao je dužnosnik i dodao kako neki od njih ostaju predani terorističkim skupinama poput ISIS-a. Upozorenje State Departmenta za građane koji žele putovati u Europu izdano je za razdoblje ljetovanja i traje do 1. rujna.

You may also like