Standard and Poor’s povećala je MOL-ov dugoročni kreditni rejting

Agencija Standard and Poor’s povećala je MOL-ov dugoročni kreditni rejting na “BBB –”, investicijski razred sa stabilnim izgledima, izvijestila je u četvrtak mađarska energetska kompanija.
S&P je, kako se navodi u MOL-ovu priopćenju, zaključio kako je podizanje kreditnog rejtinga na investicijski razred opravdano poboljšanjima MOL-ovih sadašnjih i prognoziranih kreditnih mjerenja, zahvaljujući snažnim rezultatima kompanije potpomognutim pozitivnim kretanjima u industriji.

S&P je dodao kako je MOL pokazao prednosti svog integriranog poslovnog modela koje su postignute kroz program optimizacije troškova, uz održive prednosti za profitabilnost te povećani udio stabilnijih segmenata maloprodaje i petrokemije.

“Stabilni izgledi odražavaju očekivanja S&P-a da će MOL održati svoju robusnu kreditnu metriku, uz potporu generiranja pozitivnih slobodnih novčanih tokova te uz nastavak ulaganja u svoje petrokemijsko poslovanje”, kaže se u priopćenju.

Podsjeća se da je u ožujku prošle godine, Fitch povećao MOL-ove prognoze s negativnih na stabilne te potvrdio dugoročni rejting BBB. Uslijedio je Moody’s koji je MOL-u u ožujku ove godine dodijelio rejting Baa3.

S povećanjem rejtinga agencije S&P, MOL je sada postao izdavatelj s potpunim investicijskim rejtingom prema ocjenama tri najveće rejting agencije, zaključuje se.

Glavni financijski direktor MOL Grupe József Simola izjavio je da se MOL, S&P-ovim povećanjem rejtinga “pridružuje renomiranom klubu izdavatelja s punim investicijskim rejtingom”.

To je po njegovim riječima odraz MOL-ova čvrstog integriranog poslovnog modela i financijske snage. “Nastavit ćemo dostavljati snažne rezultate zahvaljujući našoj visokoj kvaliteti i niskim cijenama, dok će naša dugoročna Strategija 2030. transformirati MOL u vodeću petrokemijsku kompaniju i najvećeg pružatelja usluga i mobilnosti u srednjoj i istočnoj Europi”, rekao je Simola.

You may also like

0 comments