Središte odnosa Hrvatske i Albanije bit će jadransko jonski plinovod

Hrvatsko-albanski odnosi su prijateljski i obilježeni visokom razinom razumijevanja i suradnje na svim područjima, a u fokusu suradnje je jadransko-jonska autocesta i plinovod, rekao je u četvrtak predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner na sastanku s albanskim veleposlanikom Ilirom Melom.

“Unaprjeđenje odnosa sa susjedima jedan je od prioriteta hrvatske vanjske politike, a u svoje susjedstvo ubrajamo i Albaniju s kojom dijelimo Jadransko more”, rekao je Reiner i dodao kako su u fokusu suradnje izgradnja jadransko-jonske autoceste i plinovoda, ali i projekti zaštite okoliša i razvoja održivosti Jadrana, priopćila je služba za medije Hrvatskog sabora.

Reiner je rekao kako je prigoda za jačanje odnosa i Proces suradnje u jugoistočnoj Europi te da dvije zemlje trebaju izgraditi i snažniju međuparlamentarnu suradnju.

“Tirana Hrvatsku smatra važnim partnerom te stoga ima snažnu volju za jačanjem suradnje, ne samo u području gospodarstva nego i kulture i turizma”, naglasio je Melo prema priopćenju te dodao kako Hrvatska i Albanija i s obzirom na svoje članstvo u NATO-u trebaju imati ključnu ulogu u ovom dijelu Europe.

You may also like

0 comments