Srbija je u srijedu uputila Crnoj Gori zahtjev za izručenje generala Borislava Đukića koji je u srpnju uhićen u Tivtu po hrvatskoj tjeralici, javili su beogradski mediji pozivajući se na izvore u srbijanskom ministartvu pravosuđa.

Izručenje Đukića Srbija traži zbog kaznenog postupka koji se protiv njega vodi pred srbijanskim pravosudnim tijelima, objavila je agencija Tanjug, ali nije navedeno više detalja za koja kaznena djela srbijansko pravosuđe tereti Šukića.

Borislav Đukić, koji je srpski državljanin, uhićen je 17. srpnja u zračnoj luci Tivat po Interpolovoj tjeralici koju je za njim raspisala Hrvatska zbog rušenja brane Peruča i sada se nalazi u postupku izručenja Hrvatskoj u ekstradicijskom pritvoru u Crnoj Gori.

Tijekom Domovinskog rata Đukić je bio zapovjednik 21. brigade 9. kninskog korpusa JNA. Uz njega zbog rušenje brane na Peruči optužnicom su još obuhvaćeni tadašnji zapovjednik 9. kninskog korpusa JNA Ratko Mladić, zapovjednik tvz. vojske krajine Mile Novaković i zapovjednik svih pograničnih postrojbi “krajinske milicije” Milan Korica.

Related Posts