Home Hrvatska Srb: Provokacije na relaciji Zagreb Beograd su dogovorene

Srb: Provokacije na relaciji Zagreb Beograd su dogovorene

by Agencije

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb tradicionalno je sa svojim stranačkim članovima u Osijeku na početku Vukovarske ulice u četvrtak zapalio 87 svijeća kako bi se simbolično prisjetili početka bitke za Vukovar prije 25 godina, a tom je prilikom i poručio kako je uvjeren da su “svakodnevne provokacije iz Srbije dogovorene”.

“Hrvatska ne poduzima nikakve konkretne akcije osim verbalnih odgovora na srbijanske provokacije što ukazuje na sumnju da se radi o dogovoru”, rekao je. Dodao je i kako je Srpska napredna stranka (SNS) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) članice Europske pučke stranke te su “praktično postali koalicijski partneri u Europskom vijeću”.

“Konačno, posljednja Vučićeva najava dolaska u Dubrovnik, pa onda odustajanje, očito nije ništa drugo nego u funkciji hrvatske predizborne kampanje i vjerojatnog dogovora između koalicijskih partnera SNS-a i HDZ-a. Koliko god to hrvatskoj javnosti zvučalo nevjerojatno, događaji iz prošlosti govore nam o tome da se takvo što već događalo i vjerojatno će i to u jednom trenutku izići na vidjelo”, rekao je predsjednik HSP-a Srb.

“Već smo bili svjedocima sličnih dogovora između bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera i bivšeg slovenskog premijera Janeza Janše u Piranskom zaljevu u vrijeme hrvatske predizborne kampanje”, napomenuo je i dodao kako je to izišlo na vidjelo prilikom suđenja Janezu Janši u Ljubljani.

Srb je podsjetio kako je 25. kolovoza 1991. Godine pala prva granata na Vukovar, a bitka za taj grad protegnula se na gotovo stotinu dana. Dodao je i kako HSP taj datum obilježava kao znak odlučnosti i hrabrosti hrvatskih branitelja i građana u obrani Vukovara i domovine.

Related Posts