Spremnost na ulaganja ključna u novim okolnostima

Pavao Vujnovac za 24 sata
Izvanredne okolnosti uzrokovale su jedinstvenu situaciju koja je šokirala ne samo hrvatsko, već i svjetsko gospodarstvo. Radi se o nepredviđenoj situaciji na globalnoj razini i razmjere utjecaja ove pandemije na gospodarski sustav tek ćemo vidjeti.

Načela koja vrijede u kontekstu društveno odgovornog poslovanja u redovnim okolnostima, sada više nego ikada dobivaju na značaju i dolaze do izražaja. Odgovorno ponašanje kojim se odražava poslovni integritet, razumijevanje šire slike i svijest da svaka priča počinje na domaćem tržištu te spremnost na konkretna ulaganja zbog tih uvjerenja presudna je u ovim okolnostima.

Svako nacionalno gospodarstvo je vrsta ekonomskog eko-sustava o čijoj sposobnosti stvaranja dodane vrijednosti ovisi stabilnost i javnog i privatnog sektora. Svaki sektor ima svoju ulogu pa tako i mediji, stoga zajedno trebaju primarno biti usmjereni zajedničkom cilju – jačanju potencijala razvoja društva i ekonomije u cjelini.  Prioritet mora biti čuvanje i stvaranje novih znanja, čime se izravno utječe na kvalitetu, ali i na izuzetno bitnu sposobnost stvaranja radnih mjesta.

U ovakvim kriznim situacijama svi su sektori izloženi snažnim negativnim trendovima i vjerujemo kako zajedničkim i sinkroniziranim djelovanjem možemo utjecati na smanjivanje negativnih posljedica.

Energia naturalis značajno investira u domaće gospodarstvo. Kao hrvatska kompanija koja osim u Hrvatskoj posluje diljem Europe, a intenzivno od susjedne Slovenije i Mađarske do Švicarske, uspješnim poslovanjem dokazujemo da smo stabilan i pouzdan partner.

Suradnju sa svim našim partnerima temeljimo na povjerenju i kvaliteti, težeći dugoročnim odnosima. Upravo nas je neposrednost, okretnost i brzina reagiranja i odlučivanja u svakodnevnom radu prometnula u jednu od uspješnijih grupacija u hrvatskom poslovnom svijetu.

Kao što sam već rekao, vjerujemo da dobre namjere treba potvrditi sasvim konkretnim djelima. Upravo zato, ulaganjem u svoje zaposlenike i njihova znanja razvijamo stručnjake koji doprinose našem uspjehu.

Poznato je i da ulažemo u hrvatski sport, od Rukometnoga kluba PPD Zagreb, do Ženskoga odbojkaškoga kluba ENNA Vukovar. Naša suradnja s tim klubovima temelji se na njihovim rezultatima, ali i potencijalima koji se ogledaju u predanosti rada s mladima putem svojih sportskih akademija.

Osim sporta, ponosno podupiremo projekte koji populariziraju znanost te umjetničke festivale i nezavisna kazališta. Već nekoliko godina uključujemo se u različite akcije hrvatskih medijskih kuća, od podupiranja različitih konferencija do projekata popularizacije energetskih ali i drugih društveno važnih tema.

Svjesni smo iznimne važnosti jakih i nezavisnih medija koji su u ovom razdoblju dali ogroman doprinos senzibiliziranju javnosti za temu pandemije. Stoga smo u ovom za medije osobito neugodnom periodu podržali brojne medijske projekte.

Istodobno, kao grupacija uključili smo se u pomoć hrvatskim bolnicama doniravši 7 respiratora i više od 3 milijuna kuna za nabavku potrebne medicinske opreme za borbu s koronavirusom te 20 vozila Civilnoj zaštiti RH u svrhu olakšavanja provođenja protuepidemijskih mjera.

U našoj smo grupaciji osnovali i Zakladu Novo sutra putem koje podupiremo brojne razvojne projekte, a najviše se orijentiramo na znanost i mlade. U protekle tri godine, putem Zaklade u zajednicu smo kroz stipendije i projekte uložili više od tri i pol milijuna kuna.

Energia naturalis nastavit će osluškivati potrebe zajednice u kojoj djeluje i radi, a kao i dosad, nastavit ćemo svojim znanjem i financijskim mogućnostima činiti sve da prebrodimo izazove koji su pred nama i ostavimo zdrave temelje razvoja generacijama koje dolaze, rekao je Vujnovac za 24 sata

You may also like

0 comments