Spremaju li se novi izbori, Plenković vratio izbornog savjetnika?!

Robert Kopal, bivši državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) i bivši savjetnik premijera Andreja Plenkovića, opet savjetuje predsjednika Vlade, a zbog čega su se mnogi zapitali je li to još jedan od mogućih znakova da se Plenković ipak sprema na prijevremene izbore.
Kopal je na osobni zahtjev na zatvorenoj sjednici Vlade razriješen s mjesta državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova 31. kolovoza 2018. godine, a ni dva tjedna kasnije javnost je saznala da je postao savjetnik za nacionalnu sigurnost premijera Andreja Plenkovića.

Nisu Banski dvori o tome, barem ne zasad, poslali obavijest, nego su to novinari saznali vidjevši Kopala kako izlazi iz Vlade pa su ga pitali što je radio u toj zgradi. “Došao sam pomoći, ponovno sam posebni savjetnik premijera zadužen za nacionalnu sigurnost i dajem svoj doprinos”, kazao je Kopal novinarima te dodao kako o izborima još nije razgovarao s premijerom.

Kopal jeveć bio specijalni savjetnik premijera Andreja Plenkovića za nacionalnu sigurnost, a nakon što je šef HDZ-a iz Vlade odstranio Mostovce – umjesto smijenjenog ministra unutranjih poslova Vlahe Orepića do izbora novog ministra vodio je MUP, a još ranije je bio glavni analitičar Sigurnosno obavještajne agencije (SOA).

Odradio HDZ-ovu glavnu kampanju za lokalne izbore 2017. godine, kao analitičar i glavni strateg. Na istim poslovima radio je i za vrijeme parlamentarnih izbora 2016. godine.

You may also like