Home Ekonomija SPAR preuzima 62 Billine trgovine u Hrvatskoj

SPAR preuzima 62 Billine trgovine u Hrvatskoj

by admin

Spar Austrija nastavlja sa širenjem u Hrvatskoj te od REWE grupe preuzima 62 Billa trgovine zajedno s logističkim centrom u Svetoj Heleni, izvijestili su u petak iz Spara Hrvatska, napominjući kako je kupoprodajna cijena poslovna tajna.

Akvizicija je zaključena 15. prosinca dok će se preuzimanje realizirati nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), kažu u SPAR-u.

Ovim preuzimanjem SPAR će u Hrvatskoj poslovati na više od 100 prodajnih mjesta i s trgovinama će preuzeti i svih 1.900 djelatnika Bille.

Kupoprodajna cijena ostaje poslovna tajna, navodi se u priopćenju.

Billa trgovine, prodajne površine uglavnom između 500 do 1.500 četvornih metara, nalaze se diljem Hrvatske.

“U Hrvatskoj poslujemo od 2005. godine. Realizacijom ove transakcije vlasnici SPAR-a Hrvatska još su jednom potvrdili da vjeruju u potencijal i daljnji razvoj zemlje. Veseli nas da ćemo s Billa trgovinama, zajedno s novim kolegama, imati priliku dodatno ojačati našu poziciju na tržištu”, komentirao je odluku o akviziciji predsjednik Uprave SPAR-a Hrvatska Helmut Fenzl.

SPAR Hrvatska je u 100 postotnom vlasništvu SPAR Österreichische Warenhandelsa.

Trenutno posluje u 19 hipermarketa i 38 supermarketa, a zapošljava skoro 3.000 radnika.

I iz REWE Internationala su priopćenjem izvijestili kako su sa Sparom Austrija potpisali ugovor o prodaji Bille Hrvatska te kako detalji kupoprodajnog ugovora ostaju povjerljivi.

Preuzimanje se, kako navode, provodi u obliku share deala uz pretpostavku odobrenja AZTN-a.

REWE International ističe kako će se u Hrvatskoj ubuduće koncentriraju na daljnji razvoj BIPA-e, koja u Hrvatskoj trenutno ima oko 90 poslovnica s otprilike 500 djelatnika. Ekspanzija će se i u nadolazećim godinama nastaviti.

“Naš strategijski cilj u zemljama, u kojima su naše poslovnice prisutne, je postići vodeću tržišnu poziciju. Unatoč ciljanim investicijama, to je u prošlosti u Hrvatskoj bilo neostvarivo, te prema našoj aktualnoj procjeni nije ostvarivo niti u doglednoj budućnosti”, objasnio je Frank Hensel, predsjednik upravnog odbora REWE Internationala i glavni opunomoćenik REWE Grupe.

“Iz tog razloga se povlačimo iz maloprodaje prehrambenim proizvodima u Hrvatskoj. U Hrvatskoj smo usmjereni na drogeriju sa BIPA-om, koju ćemo i nadalje postupno proširivati”, kazao je Hensel.

(Agencija)

Related Posts