Šonje: Napokon sam i to dočekao

Stranka Pametno predstavila je  prijedlog trogodišnje projekcije državnog proračuna, kako bi građani znali koliko će se u tom razdoblju izdvojiti za kulturu, zdravstvo, obrazovanje i druge javne funkcije. Ovaj je postupak pozitivno komentirao ekonomski analitičar iz Arhivanalitike Velimir Šonje. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

“AJDE DA SAM I TO DOČEKAO …

… Da jedna stranka ono što govori pretoči u kakve-takve brojke i pokaže što sva ta obećanja znače za prihode, rashode, deficit. Možete reći da to nešto znači samo ekonomistima koji znaju čitati proračun. I bit ćete u pravu. Ali, to je samo jedna strana medalje.

S druge strane, svaki pretendent na vlast mora biti u stanju prije izbora pokazati ovako nešto, jer to je ono što će morati raditi ako dođe na vlast. A zašto dati vlast u ruke nekome tko zna samo obećavati, dok sve drugo ili ne zna, ili krije od birača kao zmija noge?

Nadam se da će ovo za 10 godina biti standard. I da će u našoj javnosti biti barem 30 ekonomista koji će onda ovakve dokumente “razvaljivati”. Pa će te razvaljotine preko medija doći i do onih birača koji ne znaju čitati proračun. Razvoj demokracije”, napisao je Šonje na Facebooku.

You may also like