Home Politika Smanjuje se razmak između Clinton i Trumpa

Smanjuje se razmak između Clinton i Trumpa

by Agencije

Smanjuje se razmak između demokratske kandidatkinje Hillary Clinton i republikanca Donalda Trumpa otkad je ovaj posljednji uvjeren da će pobijediti na predizborima svoje stranke u utrci za američke predsjedniče izbore, po anketi objavljenoj u petak.

Po ispitivanju CBS News/New York Timesa, 47 posto registriranih glasača podržalo bi Hillary Clinton a 41 posto Donalda Trumpa. Prošlog mjeseca bivša državna tajnica imala je prednost od deset postotnih bodova nad suparnikom u anketi koju je naručio CBS News.

U najnovijoj anketi Bernie Sanders, suparnik Clinton u utrci za demokratskog kandidata, u boljoj je poziciji spram Donalda Trumpa s 51 posto glasova nasuprot 38 posto na strani milijardera u slučaju sučeljavanja.

Anketa je provedena telefonski među 1300 odraslih osoba i statističkom pogreškom od tri posto, po New York Timesu. Iako Sandersa, senatora iz Vermonta, premoćno premašuje Hillary Clinton u utrci za predsjedničkog kandidata, on i dalje ignorira pozive na povlačenje. Čini se sigurno da će Clinton doseći većinu od 2383 glasa potrebnih za predsjedničku kandidaturu Demokratske stranke na predizborima 7. lipnja, jer ih trenutno ima 2295.

Što se tiče Donalda Trumpa, on je gotovo siguran republikanski kandidata za Bijelu kuću nakon što je i posljednji među njegovim suparnicima napustio utrku početkom mjeseca, a čini se i da je skupio potreban broj glasova za stranačku konvenciju. Republikanska konvencija o kandidaturi trebala bi se održati u srpnju.

Related Posts