Slovenski RBI će dobiti novog američkog vlasnika

Američki investicijski fond Apollo Global Management zainteresiran je za kupnju slovenskih ogranaka austrijskog Raiffeisen Bank Internationala (RBI), objavio je u srijedu slovenski dnevnik Finance.

Apollo je prošlog mjeseca kupio 80 posto udjela u drugoj najvećoj slovenskoj banci Novoj kreditnoj banci Maribor (NKBM), a preostalih 20 posto kupila je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), podsjeća ljubljanski poslovni dnevnik. Iz američkog fonda nisu bili dostupni za komentar u trenutku objave vijesti u slovenskom listu. Iz austrijskog Raiffeisen Bank Internationala već su ove godine bili najavili da planiraju prodati poslovanje u Sloveniji i Poljskoj i smanjiti poslovne operacije u Rusiji kako bi smanjili bilancu i poboljšali stopu adekvatnosti kapitala.

Iz austrijskog bankovnog diva su poručili da ne mogu komentirati pojedinosti prodaje, napominjući tek kako je riječ o njihovoj preferiranoj opciji, dok bi druga opcija bila likvidacija slovenskog ogranka. “Nekoliko je novih strana koje su se uključile u kupnju banke”, kazala je čelnica odjela komunikacija u RBI-u Ingrid Krenn-Ditz. Po pisanju dnevnika Finance, Raiffeisenov slovenski ogranak stajao bi oko 60 milijuna eura.

You may also like