Home Ekonomija Slovenski RBI će dobiti novog američkog vlasnika

Slovenski RBI će dobiti novog američkog vlasnika

by admin

Američki investicijski fond Apollo Global Management zainteresiran je za kupnju slovenskih ogranaka austrijskog Raiffeisen Bank Internationala (RBI), objavio je u srijedu slovenski dnevnik Finance.

Apollo je prošlog mjeseca kupio 80 posto udjela u drugoj najvećoj slovenskoj banci Novoj kreditnoj banci Maribor (NKBM), a preostalih 20 posto kupila je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), podsjeća ljubljanski poslovni dnevnik. Iz američkog fonda nisu bili dostupni za komentar u trenutku objave vijesti u slovenskom listu. Iz austrijskog Raiffeisen Bank Internationala već su ove godine bili najavili da planiraju prodati poslovanje u Sloveniji i Poljskoj i smanjiti poslovne operacije u Rusiji kako bi smanjili bilancu i poboljšali stopu adekvatnosti kapitala.

Iz austrijskog bankovnog diva su poručili da ne mogu komentirati pojedinosti prodaje, napominjući tek kako je riječ o njihovoj preferiranoj opciji, dok bi druga opcija bila likvidacija slovenskog ogranka. “Nekoliko je novih strana koje su se uključile u kupnju banke”, kazala je čelnica odjela komunikacija u RBI-u Ingrid Krenn-Ditz. Po pisanju dnevnika Finance, Raiffeisenov slovenski ogranak stajao bi oko 60 milijuna eura.

Related Posts