Home Hrvatska Slovenski mediji o hrvatskoj političkoj krizi

Slovenski mediji o hrvatskoj političkoj krizi

by Agencije

Zbog trenja među partnerima u vladi, opće društvene atmosfere i ekonomske situacije Hrvatska se približava političkoj krizi, piše u srijedu u komentaru ljubljansko “Delo”.

Susjedna je država već duže vrijeme u ideološkoj i gospodarskoj krizi, a sada je na pomolu i politička, navodi vodeći slovenski list te dodaje da na površinu izbijaju odnosi pred kojima su već duže “najodgovorniji u državi” zatvarali oči. “Da je nešto jako naopako morala je sada upozoriti i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović”, navodi list u komentaru te ocjenjuje da do takvih upozorenja dolazi sa zakašnjenjem, te kako ankete javnog mnijenja govore da i sama predsjednica gubi potporu javnosti.

“Među partnerima u vladi sve je više iskri, a politički brak između HDZ-a i Mosta sve je manje održiv. Veliki politički akteri, HDZ i SDP, ostaju jednaki u svojoj želji za vlašću, dok manje stranke ostaju premale i nevažne”, navodi “Delo”.

Za Most koji je na izborima polučio neočekivani uspjeh jedno se vrijeme činilo da može nešto pomaknuti, ali se stvari pomiču prema natrag, što bi možda bilo drukčije da ta politička snaga ima više kohezije, političke kilometraže i iskustva, navodi slovenski list. Ta trenja proizvode toliko iskri koje je nemoguće ne vidjeti, pa samo malo nedostaje do situacije u kojoj bi one mogle izazvati prijeteći požar, stoji u komentaru lista.

Related Posts