Slavko Linić opleo po Milanoviću i Bernardiću

‘Dakle, možeš biti neuspješan, loš, bahat, neradnik, konfliktan, i svejedno si dobar. Za mene je to sramota za Hrvatsku.’
‘Lex Agrokor bio je dobar potez Vlade, to je par exellance dobar potez. A najveća je tragedija da je SDP oko toga politizirao. Tim više što smo mi bili ti koji smo uveli predstečajni zakon.

Nisu se imali pravo igrati politiziranja u situaciji dok su bila upitna radna mjesta u Agrokoru, njih 40.000, i još 30.000 u povezanim firmama. Sramota je da je SDP bio protiv’, rekao je Slavko Linić, bivši SDP-ov ministar financija u intervjuu za Novi list.

Dakle, Vladina kontrola nad tim procesom bila je jedino rješenje?

– Pa naravno, i žalosno je da netko u SDP-u izgovori rečenicu da je protiv toga. Kroz politiku predstečajeva naša vlada je spasila 38.000 radnih mjesta. I sad kad ova Vlada posegne za našim vlastitim rješenjem – SDP je protiv. I to Bernardićev SDP. Nevjerojatno.

Linić je komentirao i medijske napise o mogućem povratku Zorana Milanovića, bivšeg predsjednika SDP-a u aktivnu politiku.

Što kažete na kandidaturu Zorana Milanovića za predsjednika Republike? Što mislite, bi li uspio?

– Nažalost, neki novinari i mediji i to guraju. Dakle, možeš biti neuspješan, loš, bahat, neradnik, konfliktan, i svejedno si dobar. Za mene je to sramota za Hrvatsku.

Niste još »prožvakali« taj sukob?

– Pa on je zloupotrebljavao pravni sustav protiv mene! A uz to, predsjednik države mora biti diplomat, a Milanović je sve osim dobrog diplomata. Pa on bi nas za mjesec dana gurnuo u sukob sa Slovenijom ili Srbijom. Zar smo zaboravili njegove ispade?! Milanović je čovjek koji stvara sukobe. Čak je i aktualna predsjednica bolja za moj pojam, ona barem smiruje stvari. Što će Hrvatskoj više konflikti, pa trebaju nam mir i stabilnost. Što mi mislimo o svojoj državi, ako bismo to dopustili? Pa ako SDP i ne bude imao svog kandidata, pa što. Milanović to sigurno ne smije biti.

Hoće li Brenardić angažirati Brauna?

Kredit u visini od oko 800.000 eura (oko šest milijuna kuna) kod Erste banke nije bio podignut samo kako bi se platili troškovi nedavnih lokalnih izbora – s tim novcem financirat će se i dobar dio troškova koji će tek nastati. Jedan od tih je i angažman PR-ovca Alexa Brauna, navodi Novi list.

Dogovor tima Davora Bernardića s PR-ovcem Alexom Braunom, koji je ranije radio za Zorana Milanovića, pred samom je realizacijom, navodi list.

Kako je poznato, Bernardić je s Braunom bio razgovarao i na proljeće kad je ovaj nastupio na Danima komunikacija u Rovinju, pa kontakt već postoji.

A ovih dana u Zagrebu su, na sastanku u središnjici SDP-a, navodno bili i Braunovi ljudi.

– Braunovi ljudi bili su na Ibleru, i svi dogovori su pri kraju. Bernardić mu je jasno rekao da ga želi da mu popravi imidž i digne rejting. Htio je to još na proljeće, ali stranka tada nije imala novaca, a sada je podignut kredit pa novaca ima.

Braun je već radio u Hrvatskoj, dobro poznaje i SDP i ovdašnju politiku i ugovor je pred potpisom, rekao je za Novi list jedan od SDP-ovaca s Iblera.

You may also like