Škoro osniva pokret, u vrhu i neka poznata imena

FB
Miroslav Škoro na službenom Facebook profilu najavio je nastavak političkog djelovanja.

“Kako sam i obećao, do kraja veljače osnovat ću politički pokret koji će promijeniti Hrvatsku. Neće me zaustaviti ni virusi ni podvale. Pratite sve uskoro uživo na mojoj Facebook stranici. Hvala vam na strpljenju i povjerenju”, napisao je Škoro.

Kako Otvoreno saznaje Škoro će stranku osnovati u subotu, 29. veljače. Sam čin osnivanja stranke izgleda neće biti dostupan javnosti, a Škoro će izjavu za medije dati u 14 sati u hotelu Panorama. Točno ime stranke se još ne zna iako se nagađa da bi se mogla zvati Hrvatski domovinski pokret.

Škorin pokret u svom će vrhu imati uglavnom ljude iz Slavonije, a kako doznajemo među čelnim ljudima stranke bit će bivši gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, zatim bivši saborski zastupnik Dražen Đurović, suvlasnik Pevexa Mario Radić te general Mladen Mikolčević. Uz njih spominje se i profesor na Ekonomskom fakultetu Željko Požega, Škorin mentor i savjetnik tijekom predsjedničke kampanje.

Bubalo i Đurović su nekadašnji članovi i dužnosnici HDSSB-a, a požega je član Gradskog vijeća u Osijeku u koji je ušao na listi Mosta.

Kada je riječ o strankama koje su poduprle Škorinu kandidaturu, njih zasad nema u Škorinu pokretu, a iz njegova tima najavljuju da će sa svima njima nastaviti usuglašavanje o suradnji i zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. “Pokretu mogu pristupiti svi koji žele promjene u Hrvatskoj i koji za cilj imaju interes Republike Hrvatske”, poručuju iz Škorinog tima.

You may also like

0 comments