Sjeverna Koreja ima revolucionarno protutenkovsko oružje?

Sjeverna Koreja razvila je protutenkovsko oružje tako moćno da se po njim i najotporniji neprijateljski tenkovi raspadaju poput “zrele tikve”, rekao je vođa te izolirane komunističke zemlje Kim Jong-Un, prenose u subotu tamošnji mediji.

Vođa je prisustvovao testiranju laserski navođenog prijenosnog raketnog bacača te izjavio da novo oružje ima “domet najveći na svijetu” i “precizan je poput snajpera”, prenosi službena sjevernokorejska agencija KCNA. “Sa zadovoljstvom je uočio da i specijalni tenkovi i oklopna vozila kojima se neprijatelji hvale da imaju veliku vatrenu snagu i manevrabilnost pucaju poput zrele tikve pred našim protutenkovskim oružjem”, prenosi agencija.

Kim je naredio da čim je prije moguće počne masovna proizvodnja novog oružja te da njime budu brzo opskrbljene oružane snage Sjeverne Koreje. Komunistički režim Pjongjanga ima brojčano jake oružane snage. Sjeverna Koreja ima 1,2 milijuna aktivnih vojnika na 25 milijuna stanovnika, što je dvostruko više od južnokorejskog susjeda. No sjevernokorejske oružane snage uglavnom su zastarjele, a vojska je ozbiljno hendikepirana kroničnom nestašicom goriva zbog međunarodnih sankcija.

You may also like

0 comments